論文 - 永井 幸枝
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さとうきび抽出物の抗酸化能と食品への利用について
塩見和世,永井幸枝,増田美穂子,岸映里,本田梨乃,福井彩子,山口真知,菊﨑泰枝 , 2025年03月
New Food Industry , 67 (3) , 133 - 141
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Habitual isomaltulose intake reduces arterial stiffness associated with postprandial hyperglycemia in middle-aged and elderly people: a randomized controlled trial
Ryota Kobayashi, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Takanobu Okamoto, Yuto Hashimoto, Kaori Sato, Shotaro Seki, Urara Hata, Kazuki Esaki, Ryuya Tanigawa, Amane Mitsuoka, Akiko Funaki, Yasuhiro Niki, Takeo Hashiguchi, Hideyuki Negoro , 2023年09月
Heart and Vessels , 2023 (30 September)
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The effects of palatinose on attention and cerebral blood flow in healthy adults: a randomized double-blind placebo-controlled crossover study
Natsumi Yamamoto, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Masanori Shoji, Ryuta Kawashima , 2023年08月
Brain Research , 1820 , 148553 - 148553
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Pre-exercise isomaltulose intake affects carbohydrate oxidation reduction during endurance exercise and maximal power output in the subsequent Wingate test
Naoko Onuma, Daisuke Shindo, Eriko Matsuo, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Kentaro Yamanaka , 2023年07月
BMC Sports Science, Medicine and Rehabilitation , 15 (1)
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パラチノース・グァーガム分解物含有液状濃厚流動食摂取が耐糖能異常者の血糖トレンドに及ぼす影響-ランダム化クロスオーバー試験-
加藤光敏, 樫村淳, 稲田勇太, 坂崎未季, 永井幸枝, 加藤則子 , 2023年05月
薬理と治療 , 51 (5) , 757 - 763
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Effects of Different Types of Carbohydrates on Arterial Stiffness: A Comparison of Isomaltulose and Sucrose.
Ryota Kobayashi, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Kenji Asaki, Takeo Hashiguchi, Hideyuki Negoro , 2021年12月
Nutrients , 13 (12) , 4493
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Classification of various types of sugar products by mineral composition
Fujii Sayoko, Nagai Yukie, Hirata Akio , 2021年
Food Science and Technology Research , 27 (1) , 49 - 56
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Acute effects of difference in glucose intake on arterial stiffness in healthy subjects.
Ryota Kobayashi, Kaori Sato, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Soichiro Iwanuma, Nobuyuki Ohashi, Takeo Hashiguchi , 2021年
Cardiology journal , 28 (3) , 446 - 452
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パラチノースによる血糖値上昇抑制効果に関する定性的システマティック・レビュー
坂崎 未季, 宮坂 清昭, 永井 幸枝 , 2020年06月
日本食品科学工学会誌 , 67 (6) , 193 - 202
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Acute Changes in Arterial Stiffness with Palatinose Versus Glucose Intake in Elderly
Ryota Kobayashi, Kaori Sato, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Toshihiko Takahashi, Kenji Asaki, Soichiro Iwanuma, Nobuyuki Ohashi, Takeo Hashiguchi , 2020年03月
Cardiology and Cardiovascular Medicine , 04 (03)
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Relationship between Evaluation of Taste Sensing System and Component Analysis in Sugar Products
Fujii Sayoko, Nagai Yukie, Hirata Akio , 2020年
Food Science and Technology Research , 26 (4) , 479 - 486
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Predicting Sugar Caking Using Dynamic Vapor Sorption Isotherms
Miyazaki Kohei, Nagai Yukie , 2020年
Food Science and Technology Research , 26 (3) , 435 - 443
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味認識装置によるサトウキビ由来砂糖製品の評価
藤井 沙代子, 塩見 和世, 古田 到真, 永井 幸枝, 河合 俊和, 平田 昭夫 , 2019年07月
日本食品科学工学会誌 , 66 (7) , 238 - 248
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味認識装置による黒糖の評価
藤井 沙代子, 塩見 和世, 古田 到真, 永井 幸枝, 河合 俊和, 平田 昭夫 , 2019年07月
日本食品科学工学会誌 , 66 (7) , 249 - 260
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The effects of isomaltulose ingestion on gastric parameters and cycling performance in young men.
Masashi Miyashita, Yuka Hamada, Kyoko Fujihira, Saki Namura, Miki Sakazaki, Kiyoaki Miyasaka, Yukie Nagai , 2019年07月
Journal of exercise science and fitness , 17 (3) , 101 - 107
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認知機能に対するパラチノース摂取の効果-無作為化二重盲検プラセボ対照交差研究-
SAKAZAKI Miki, MIYASAKA Kiyoaki, NAGAI Yukie, IDE Yumiko, IMAI Shigeru, TAKEDA Ryuji , 2019年03月
薬理と治療 , 47 (3) , 437 - 443
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Powder Characteristics of Granulated Sugar in Japan
Sakazaki Miki, Miyazaki Kohei, Fujii Sayoko, Nagai Yukie, Kawai Toshikazu, Hirata Akio , 2019年
Food Science and Technology Research , 25 (1) , 11 - 17
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Components for Inhibiting Lipid Oxidation Related to Discoloration of Carotenoid Contained in Sugarcane Extract
Kikuzaki Hiroe, Masuda Mihoko, Kishi Eri, Ozaki Mina, Kondo Kanako, Kanai Aya, Shiomi Kazuyo, Furuta Toma, Mizu Masami, Nagai Yukie , 2019年
Food Science and Technology Research , 25 (5) , 715 - 725
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Inhibitory Action of Palatinose and Its Hydrogenated Derivatives on the Hydrolysis of α-Glucosylsaccharides in the Small Intestine
Jun Kashimura and Yukie Nagai and Toshinao Goda , 2008年07月
Journal of Agricultural and Food Chemistry , 56 (14) , 5892 - 5
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内臓脂肪型肥満者における朝食と同時摂取時のパラチノース配合糖の食後血糖値上昇抑制効果
関東繁, 山口征司, 奥野雅浩, 水雅美, 永井幸枝, 樫村淳, 森山貴 , 2008年06月
健康・栄養食品研究 , 11 (4) , 11 - 18
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内臓脂肪型肥満者における内臓脂肪蓄積に及ぼすパラチノース配合糖摂取の影響
関東繁, 山口征司, 奥野雅浩, 水雅美, 永井幸枝, 樫村淳, 森山貴 , 2008年06月
健康・栄養食品研究 , 11 (4) , 19 - 32
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Inhibitory effect of palatinose on glucose absorption in everted rat gut.
Jun Kashimura, Yukie Nagai , 2007年02月
Journal of nutritional science and vitaminology , 53 (1) , 87 - 9
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Addition ratio of palatinose and body fat accumulation in mice
Jun Kashimura;Yukie Nagai , 2007年02月
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH , 13 (1) , 81 - 84
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パラチノース摂取が血糖値に与える影響について
永井幸枝 , 2006年
機能性食品と薬理栄養 , 3 (6) , 459 - 466
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The effect of palatinose on mental concentration in humans.
Jun Kashimura, Yukie Nagai, Tadashi Ebashi , 2003年06月
Journal of nutritional science and vitaminology , 49 (3) , 214 - 6
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Effect of Palatinose Administration on alpha1 Brain Waves in Human Volunteers
Yukie NAGAI and Hiroshi SATO and Jun KASHIMURA and Tadashi EBASHI and Yoshio MACHI , 2003年
Food Science and Technology Research , 9 (4) , 357 - 360
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固定化菌体によるトレハルロースの連続生産に関する実用化試験
永井 幸枝, 杉谷 俊明, 山田 幸蔵, 江橋 正, 岸原 士郎 , 2003年
日本食品科学工学会誌 , 50 (10) , 488 - 492
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さとうきび抽出物のマウスにおける各種肝障害抑制効果
古家 健二, 永井 幸枝, 水谷 武雄, 鈴木 護, 荒木 誠一 , 2001年
日本食品科学工学会誌 , 48 (4) , 231 - 237
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Characterization of α-Glucosyltransferase from Pseudomonas mesoacidophila MX-45
Yukie Nagai , Toshiaki Sugitani , Ken-ichirou Tsuyuki , 1994年01月
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry , 58 (10) , 1789 - 1793
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Isolation and Characterization of a Trehalulose-producing Strain of Agrobacterium
Yukie Nagai-Miyata , Ken-ichirou Tsuyuki , Toshiaki Sugitani , Tadashi Ebashi , Yoshikazu Nakajima , 1993年01月
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry , 57 (12) , 2049 - 2053
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Isolation and Characterization of Pseudomonas mesoacidophila Producing Trehalulose
Yukie Miyata, Toshiaki Sugitani, Ken-ichirou Tsuyuki, Tadashi Ebashi, Yoshikazu Nakajima , 1992年01月
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry , 56 (10) , 1680 - 1681
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Isolation and characterization of isomaltulose- and trehalulose-producing bacteria from Thailand soil
KEN'ICHIRO TSUYUKI , TOSHIAKI SUGITANI , YUKIE MIYATA , TADASHI EBASHI , YOSHIKAZU NAKAJIMA , 1992年
The Journal of General and Applied Microbiology , 38 (5) , 483 - 490