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NAGAI Yukie
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Research Interests 【 display / non-display 】
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機能性食品素材
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知的財産・特許
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微生物培養・酵素生産・バイオリアクター
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糖類・機能性糖類
Research Areas 【 display / non-display 】
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Life Science / Applied microbiology / 微生物培養・酵素生産
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Life Science / Metabolism and endocrinology / sucrose, isomaltulose, palatinose, sugar metabolism
Papers 【 display / non-display 】
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Habitual isomaltulose intake reduces arterial stiffness associated with postprandial hyperglycemia in middle-aged and elderly people: a randomized controlled trial
Ryota Kobayashi, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Takanobu Okamoto, Yuto Hashimoto, Kaori Sato, Shotaro Seki, Urara Hata, Kazuki Esaki, Ryuya Tanigawa, Amane Mitsuoka, Akiko Funaki, Yasuhiro Niki, Takeo Hashiguchi, Hideyuki Negoro , 2023.09
Heart and Vessels
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The effects of palatinose on attention and cerebral blood flow in healthy adults: a randomized double-blind placebo-controlled crossover study
Natsumi Yamamoto, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Masanori Shoji, Ryuta Kawashima , 2023.08
Brain Research
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Pre-exercise isomaltulose intake affects carbohydrate oxidation reduction during endurance exercise and maximal power output in the subsequent Wingate test
Naoko Onuma, Daisuke Shindo, Eriko Matsuo, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Kentaro Yamanaka , 2023.07
BMC Sports Science, Medicine and Rehabilitation
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Effects of a Concentrated Liquid Nutrient Containing Palatinose and Partially Hydrolyzed Guar Gum on Blood Glucose Trends for Glucose Intolerant-Randomized Crossover Controlled Trial-
加藤光敏, 樫村淳, 稲田勇太, 坂崎未季, 永井幸枝, 加藤則子 , 2023.05
薬理と治療
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Effects of Different Types of Carbohydrates on Arterial Stiffness: A Comparison of Isomaltulose and Sucrose.
Ryota Kobayashi, Miki Sakazaki, Yukie Nagai, Kenji Asaki, Takeo Hashiguchi, Hideyuki Negoro , 2021.12
Nutrients
Books 【 display / non-display 】
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『機能性糖質・糖類の技術と市場』 【担当執筆部分】 「第3章 パラチノース®(イソマルツロース)の新たな知見と活用)」
監修:井上國世 分担執筆:井上國世,新井紀恵,坂崎未季,永井幸枝,境洋平,長島英里子,田中智子,野村圭,古根隆広,近本啓太,上野千裕,長谷川莉沙,石田善行,中田大介,寺尾啓二,柳原和典,上野慶一 , 2023.07
(株)シーエムシー出版 , 第3章(P.47-P.53),パラチノースの血管(動脈),スポーツ,脳(注意力や眠気)への影響について紹介. , 「第3章 パラチノース®(イソマルツロース)の新たな知見と活用)」 P47-53
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『調理科学でもっとおいしく定番料理 2』 【担当執筆部分】 「ジャガイモの煮ころがし」
料理監修:有馬邦明,杉本節子,林亮平,吉田勝彦,渡辺あきこ 調理科学監修:香西みどり,石井翔,遠藤由美,梶原一人,川﨑寛也,佐藤広顕,永井幸枝,早川文代,肥後温子,平井浩,森光康次郎,山田遥夢,萬卓也,渡部終五 , 2022.10
(株)朝日新聞出版 , ジャガイモの煮ころがし(煮物)(P.4-P.5)において,様々な里の使い分け,及び調味料を「さしすせそ」の順で加える科学的根拠の説明. , じゃがいもの煮ころがし(煮物)p4-5
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オリゴ糖の製法開発と食品への応用
監修:早川幸男, 中久喜輝夫 分担執筆:早川幸男,中久喜輝夫,中西泰介,三國克彦,和田幸樹,中川佳紀,西田毅弘,竹森浩義,藤本佳則,久保田倫夫,齊藤典行,上野慶一,永井幸枝,宮坂清昭,伊藤哲也,藤田孝輝,堀内賢一,金井晴彦,長南治,関信夫,佐分利亘,松井博和,藤川茂昭,大野木宏,柴田歌菜子,南条文雄,舟根和美,松原保仁,釜阪寛,魚津伸夫 , 2018.10
シーエムシー出版 , 第12章 イソマルチュロース(パラチノース(R)) , 122-128
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『糖鎖の新機能開発・応用ハンドブック ~創薬・医療から食品開発まで~』
監修:秋吉一成 編集委員長:津本浩平 編集委員:加藤晃一,鷹羽武史,深瀬浩一,古川鋼一 共著者:伊藤哲也,阿部達也,菊地裕人,金井晴彦,関信夫,渡井直樹,永井幸枝,宅見央子,長井敦史,石原達也 他(全211人) , 2015.08
(株)エヌ・ティー・エス , 資料編第2章第12節(P.624),パラチノースの構造,製造法,特徴・機能,食品用途,安全性について1ページで紹介. , 資料編 産業利用糖鎖 第2章 オリゴ糖 第12節 イソマルツロース(パラチノース®)
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『新バイオの扉 : 未来を拓く生物工学の世界』 【担当執筆部分】 「14章 機能性糖質」
監修:高木正道 分担執筆:高木正道,池田友久,前野正文,住田元伸,牛澤幸司,吉田剛,藤田聡,丹生谷博,富田因則,宮坂幸弘,平井輝生,卯川裕一,永井幸枝,泉可也,親泊政二三,東田英毅,酒井重男,田村巧,佐藤俊輔,中西弘一,西人候正克,村上聖,柿谷均,内海潤,石井一夫,三留規誉,工藤基徳,藤原和弘 , 2013.06
(株)裳華房 日本技術士会生物工学部会会員共著 , 第14章(P.110-P.118),砂糖由来の機能性糖質について,製造法と生理機能,用途特性について解説. , 14章, P110-118