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ラベ ペレス イヴァン アントニオ (ラベ ペレス イヴァン アントニオ) LLAVE, Perez Yvan Antonio
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論文 【 表示 / 非表示 】
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20 kHz Ohmic heating vs. conventional thermal treatment: Comparison of functional and physical properties of liquid egg white and yolk
Chunsen Wang, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2025年07月
Food Science and Technology Research , 31 (4) , 355 - 368
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Salmon muscle microstructure influence on ohmic heating – MRI characterization and computer simulation analysis
Wen Guo, Chunsen Wang, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2025年06月
Journal of Food Engineering , 402 (112702) , 355 - 368
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Computer simulation of ready-to-eat rice reheating on a microwave oven: Application of dielectric mixture equations in foods of varying porosity ratio
Andres Abea, Chihiro Sugihara, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2025年04月
Journal of Food Engineering , 398 (112598)
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Ohmic tempering of Antarctic krill (Euphausia superba) blocks: Electrical conductivity determination and computer simulation approach
Chancong Jiang, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2025年02月
Journal of Food Process Engineering , 48 (3) , e70069
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Modeling of microwave thawing and reheating of multiphase foods: A case study for packed rice.
Yasuaki Taguchi, Andres Abea, Yvan Llave, Chihiro Sugihara, Suzuki, Tomonori Hosoda, Kayoko Onizawa, Noboru Sakai, Mika Fukuoka , 2024年08月
Journal of Food Engineering , 386 (112284)
著書 【 表示 / 非表示 】
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1節調理工学とシミュレーション「第2章調理科学の方法論」「調理のおいしさの科学」
Yvan Llave、Mika Fukuoka , 2025年03月
株式会社エヌ・ティー・エス , 30-36 Chapter 2 Section 1
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Update on emerging technologies including novel applications: Radio frequency. In: J. Sellahewa, K. Knoerzer, R. Buckow, M.H. Nguyen, P. Juliano (Eds), Food Engineering Innovations across the Food Supply Chain
Shaojin Wang, Yvan Llave, Fabin Kong, Francesco Marra, Ferruh Erdogdu , 2022年01月
Academic Press , 163-186, Chapter 9
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Infrared Radiation. In: V.M. Gómez-López, R. Bhat (Eds.), Electromagnetic Technologies in Food Science (Chapter 9)
Yvan Llave, Noboru Sakai , 2021年12月
Wiley-Blackwell , 220-253, Chapter 9
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CFD modeling of convection flow in pan cooking. In: D.W. Sun (Ed.), Computational Fluid Dynamics in Food Processing.
Yvan Llave, Noboru Sakai , 2019年01月
CRC Press Taylor & Francis Group , 365-388, Chapter 17
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Dielectric defrosting of frozen foods. In: A.M. Grumezescu, A.M. Holban (Eds.), Handbook of Food Bioengineering (Multi Volume Set – Volume XVIII: Food Processing for Increased Quality and Consumption).
Yvan Llave, Noboru Sakai , 2018年04月
Elsevier , 383-422, Chapter 13
科研費(文科省・学振)獲得実績 【 表示 / 非表示 】
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調理シミュレーションと機械学習の融合および非接触計測による加熱制御システムの構築
研究期間: 2024年04月 - 2027年03月 代表者: 美香福岡
基盤研究(C) 研究分担者 24K05572
調理シミュレーションと機械学習(ANN)を融合した新たな加熱制御システムの構築を行う。おもに焼成調理を対象として、表面温度・画像(色彩)・におい(香気・臭気)といったリアルタイムに非接触で計測できる情報から食品の状態を認識し、ANNモデルによって判断・火力制御を行う調理システムの創製を目指す。従来、ANNモデルの構築には、学習データとして大量の調理データを必要とするが、これを調理シミュレーションでの仮想実験で代替させることで、科学的根拠に基づいた予測・制御が可能となる。そこで、①調理シミュレーションの構築、②加熱制御のためのANNモデル構築、③リアルタイム計測要素の検討、の3項目を中心に行う。
授業科目 【 表示 / 非表示 】
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担当授業(学部)
食品工学
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食品殺菌工学
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食品生産科学入門実験
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担当授業(大学院)
食品品質設計学特別演習
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食品品質設計学特別研究
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食品熱工学