ホームページ |
メールアドレス |
|
関連リンク |
|
ラベ ペレス イヴァン アントニオ (ラベ ペレス イヴァン アントニオ) LLAVE, Perez Yvan Antonio
|
論文 【 表示 / 非表示 】
-
Modeling of microwave thawing and reheating of multiphase foods: A case study for packed rice.
Yasuaki Taguchi, Andres Abea, Yvan Llave, Chihiro Sugihara, Suzuki, Tomonori Hosoda, Kayoko Onizawa, Noboru Sakai, Mika Fukuoka , 2024年08月
Journal of Food Engineering , 386 (112284)
-
Ohmic tempering of Antarctic krill (Euphausia superba) blocks—Experimental and computer simulation approach.
Chancong Jiang, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2024年06月
Proceedings ICCC2024, Tokyo, June, 2024.
-
Effect of static and oscillating magnetic fields on the freezing kinetics of water and tomato puree.
Andres Abea, Yvan Llave, Mika Fukuoka, Pere Gou, Maria Dolors Guardia, Israel Muñoz , 2024年06月
Proceedings ICCC2024, Tokyo, June, 2024.
-
Agitation of liquid eggs during ohmic heating pasteurization – Experimental and computer simulation study.
Chunsen Wang, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2024年01月
Journal of Food Process Engineering , 47 (1) , e14541
-
Electrical conductivity of salmon muscles – analysis of the influence of muscle position and electrical current direction during ohmic heating
Wen Guo, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2023年10月
International Journal of Food Engineering
著書 【 表示 / 非表示 】
-
Update on emerging technologies including novel applications: Radio frequency. In: J. Sellahewa, K. Knoerzer, R. Buckow, M.H. Nguyen, P. Juliano (Eds), Food Engineering Innovations across the Food Supply Chain
Shaojin Wang, Yvan Llave, Fabin Kong, Francesco Marra, Ferruh Erdogdu , 2022年01月
Academic Press , 163-186, Chapter 9
-
Infrared Radiation. In: V.M. Gómez-López, R. Bhat (Eds.), Electromagnetic Technologies in Food Science (Chapter 9)
Yvan Llave, Noboru Sakai , 2021年12月
Wiley-Blackwell , 220-253, Chapter 9
-
CFD modeling of convection flow in pan cooking. In: D.W. Sun (Ed.), Computational Fluid Dynamics in Food Processing.
Yvan Llave, Noboru Sakai , 2019年01月
CRC Press Taylor & Francis Group , 365-388, Chapter 17
-
Dielectric defrosting of frozen foods. In: A.M. Grumezescu, A.M. Holban (Eds.), Handbook of Food Bioengineering (Multi Volume Set – Volume XVIII: Food Processing for Increased Quality and Consumption).
Yvan Llave, Noboru Sakai , 2018年04月
Elsevier , 383-422, Chapter 13
-
加熱・冷却「4.熱交換器」.食品製造に役立つ食品工学事典
ラベ ペレス イヴァン アントニオ, 酒井 昇 , 2020年12月
恒星社厚生閣 , 15-19 , 15-19, Chapter 4
科研費(文科省・学振)獲得実績 【 表示 / 非表示 】
-
調理シミュレーションと機械学習の融合および非接触計測による加熱制御システムの構築
研究期間: 2024年04月 - 2027年03月 代表者: 美香福岡
基盤研究(C) 研究分担者 24K05572
調理シミュレーションと機械学習(ANN)を融合した新たな加熱制御システムの構築を行う。おもに焼成調理を対象として、表面温度・画像(色彩)・におい(香気・臭気)といったリアルタイムに非接触で計測できる情報から食品の状態を認識し、ANNモデルによって判断・火力制御を行う調理システムの創製を目指す。従来、ANNモデルの構築には、学習データとして大量の調理データを必要とするが、これを調理シミュレーションでの仮想実験で代替させることで、科学的根拠に基づいた予測・制御が可能となる。そこで、①調理シミュレーションの構築、②加熱制御のためのANNモデル構築、③リアルタイム計測要素の検討、の3項目を中心に行う。