写真a

ラベ ペレス イヴァン アントニオ (ラベ ペレス イヴァン アントニオ)

LLAVE, Perez Yvan Antonio

職名: 准教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士(海洋科学)
学位の分野名: ライフサイエンス / 食品科学

ホームページ

http://www41086u.sakura.ne.jp/

メールアドレス

メールアドレス

関連リンク

OACIS著者情報

研究キーワード 【 表示 / 非表示

  • 食品工学

  • 食品熱工学

  • 食品熱処理のコンピューターシミュレーション

  • 熱物理的、電気的および誘電的特性

研究分野 【 表示 / 非表示

  • ライフサイエンス / 食品科学  / 食品工学

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Modeling of microwave thawing and reheating of multiphase foods: A case study for packed rice.

    Yasuaki Taguchi, Andres Abea, Yvan Llave, Chihiro Sugihara, Suzuki, Tomonori Hosoda, Kayoko Onizawa, Noboru Sakai, Mika Fukuoka , 2024年08月

    Journal of Food Engineering , 386 (112284)

    DOI

  • Ohmic tempering of Antarctic krill (Euphausia superba) blocks—Experimental and computer simulation approach.

    Chancong Jiang, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2024年06月

    Proceedings ICCC2024, Tokyo, June, 2024.

    DOI

  • Effect of static and oscillating magnetic fields on the freezing kinetics of water and tomato puree.

    Andres Abea, Yvan Llave, Mika Fukuoka, Pere Gou, Maria Dolors Guardia, Israel Muñoz , 2024年06月

    Proceedings ICCC2024, Tokyo, June, 2024.

    DOI

  • Agitation of liquid eggs during ohmic heating pasteurization – Experimental and computer simulation study.

    Chunsen Wang, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2024年01月

    Journal of Food Process Engineering , 47 (1) , e14541

    DOI

  • Electrical conductivity of salmon muscles – analysis of the influence of muscle position and electrical current direction during ohmic heating

    Wen Guo, Yvan Llave, Mika Fukuoka , 2023年10月

    International Journal of Food Engineering

    DOI

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • Update on emerging technologies including novel applications: Radio frequency. In: J. Sellahewa, K. Knoerzer, R. Buckow, M.H. Nguyen, P. Juliano (Eds), Food Engineering Innovations across the Food Supply Chain

    Shaojin Wang, Yvan Llave, Fabin Kong, Francesco Marra, Ferruh Erdogdu , 2022年01月

    Academic Press , 163-186, Chapter 9

  • Infrared Radiation. In: V.M. Gómez-López, R. Bhat (Eds.), Electromagnetic Technologies in Food Science (Chapter 9)

    Yvan Llave, Noboru Sakai , 2021年12月

    Wiley-Blackwell , 220-253, Chapter 9

  • CFD modeling of convection flow in pan cooking. In: D.W. Sun (Ed.), Computational Fluid Dynamics in Food Processing.

    Yvan Llave, Noboru Sakai , 2019年01月

    CRC Press Taylor & Francis Group , 365-388, Chapter 17

  • Dielectric defrosting of frozen foods. In: A.M. Grumezescu, A.M. Holban (Eds.), Handbook of Food Bioengineering (Multi Volume Set – Volume XVIII: Food Processing for Increased Quality and Consumption).

    Yvan Llave, Noboru Sakai , 2018年04月

    Elsevier , 383-422, Chapter 13

  • 加熱・冷却「4.熱交換器」.食品製造に役立つ食品工学事典

    ラベ ペレス イヴァン アントニオ,  酒井 昇 , 2020年12月

    恒星社厚生閣 , 15-19 , 15-19, Chapter 4

科研費(文科省・学振)獲得実績 【 表示 / 非表示

  • 調理シミュレーションと機械学習の融合および非接触計測による加熱制御システムの構築

    研究期間:  2024年04月  -  2027年03月  代表者:  美香福岡

    基盤研究(C)  研究分担者  24K05572 

    調理シミュレーションと機械学習(ANN)を融合した新たな加熱制御システムの構築を行う。おもに焼成調理を対象として、表面温度・画像(色彩)・におい(香気・臭気)といったリアルタイムに非接触で計測できる情報から食品の状態を認識し、ANNモデルによって判断・火力制御を行う調理システムの創製を目指す。従来、ANNモデルの構築には、学習データとして大量の調理データを必要とするが、これを調理シミュレーションでの仮想実験で代替させることで、科学的根拠に基づいた予測・制御が可能となる。そこで、①調理シミュレーションの構築、②加熱制御のためのANNモデル構築、③リアルタイム計測要素の検討、の3項目を中心に行う。

  • 高品質調理済み水産食品生産に向けた通電加熱を利用した真空低温調理技術の開発

    研究期間:  2016年04月  -  2018年03月 

    特別研究員奨励費  研究代表者  P16102 

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 食品工学

  • 食品殺菌工学

  • 食品生産科学入門実験

  • 担当授業(大学院)

    食品熱工学