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MATSUMOTO Takashi

Job title: Professor
Department: Department of Food Science and Technology
Degree: Doctor (Agriculture)
Major: Enzyme Chemistry

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産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

Research Interests 【 display / non-display

  • Biosensor

  • Enzyme Chemistry

  • Food Safety Administration

  • HACCP

  • Food Safety management System

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Research Areas 【 display / non-display

  • Life Science / Food sciences  / Enzyme Chemistry

  • Others / Others  / Food Safety, Quality Control

 

Papers 【 display / non-display

  • 加工食品の品質変化シミュレーターの開発ー非破壊検査の活用ー

    鈴木花菜, 柴田真理朗, 松本隆志 , 2023.08

    日本食品工学会 第24回(2023年)年次大会要旨集

  • Fact-finding survey on quality assurance among food manufacturers - Considerations of quality assurance that should be implemented after HACCP has been made mandatory -

    Takashi Matsumoto , 2022.09

    日本食品科学工学会誌

  • Development of Food Quality Change Simulator for Processed Food -Application to Setting Shelf Life-

    Takashi Matsumoto, Seiya Yonemori , 2022.09

    日本食品工学会 第23回(2022年)年次大会要旨集

  • Analysis of food product recalls from 2015 to 2021 -Considerations on prevention of food recalls related to labeling-

    Takashi Matsumoto , 2022.07

    新PL研究

  • Domestic and Imported Food Product Recalls in Japan: Trend Analysis and Preventive Measures

    Takashi Matsumoto , 2022.06

    Sustainability

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Books 【 display / non-display

  • 品質保証の業務と人材育成:2021品質月間テキスト No.453

    松本隆志 , 2021.10

    品質月間委員会(一般財団法人 日本科学技術連盟) , 全体 , 0-0

  • 国内外における食品衛生の関連法規と実務対応に向けた基礎知識 第2章

    松本隆志 , 2020.12

    株式会社情報機構 , 第2章HACCP義務化に伴う影響と関連制度概要 P.27-53 , 0-0

  • 実践 微生物制御による食品衛生管理 食の安全管理からHACCPに現場対応まで 第3編第1章

    松本隆志 , 2020.12

    株式会社エヌ・ティ・エス , 第3編HACCPと現場対応 第1章HACCPによる衛生管理の制度化と概要 P.143-152、第2章食品製造工場へのHACCP導入と運用の実際 P.153-169 , 0-0

  • 実践 微生物制御による食品衛生管理 食の安全管理からHACCPに現場対応まで 第3編第2章

    松本隆志ほか , 2020.12

    株式会社エヌ・ティー・エス , 第3編HACCPと現場対応 第2章食品製造工場へのHACCP導入と運用の実際 P.153-169 , 0-0

  • 国内外における食品衛生の関連法規と実務対応に向けた基礎知識 第5章

    松本隆志ほか , 2020.12

    株式会社情報機構 , 第5章食品リコール情報の報告制度の創設 P.90-96 , 0-0

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Lesson Subject 【 display / non-display

  • Advanced Program for Self-development on Food Science and Technology

  • Food Packaging

  • Lesson Subject(Graduate School)

    HACCPⅠ

  • HACCPⅡ

  • Practices of HACCP

  • Food Safety Management of Crops and Livestock Products

  • Politics and Statute on Food Safety Administration

  • Case WorkshopⅤ on Safety Management in Food Supply Chain