論文 - 髙橋 希元
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Mitigation of lipid oxidation in tuna oil using gelatin pouches derived from horse mackerel (Trachurus japonicus) scales and incorporating phenolic compounds
Thuy Le, Kigen Takahashi, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2020年05月
LWT , 128 , 109533
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A novel and simple non-thermal procedure for preparing low-pH-induced surimi gel from Alaska pollock (Theragra chalcogramma) using glucose oxidase
Futo Omura, Kigen Takahashi , Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2020年03月
Food Chemistry , 321 , 126722
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クエン酸ナトリウムを利用したスルメイカ<i>Todarodes pacificus</i>外套膜筋の乾燥中の褐変抑制
山下 捷平, 海藤 としき, 粕川 将, 髙橋 希元, 岡﨑 惠美子, 耿 ショウテイ, 大迫 一史 , 2019年11月
日本水産学会誌
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The Physico-chemical Properties of Biodegradable Films from Lizardfish (Saurida wanieso) Viscera (Stomach and Intestines)
NGUYEN Ha Thi Nhu, MONIRUZZAMAN Sheik Md., TAKAHASHI Kigen, OKAZAKI Emiko, OSAKO Kazufumi , 2019年11月
Transactions of the Japan Societ y of Refrigerating and Air Conditioning Engineers
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Characterization of Acid- and Pepsin-soluble Collagens Extracted from Scales of Carp and Lizardfish Caught in Japan, Bangladesh and Vietnam with a Focus on Thermostability
Moniruzzaman Sheik Md., Takahashi Kigen, Nesa Nur Un, Keratimanoch Sumate, Okazaki Emiko, Osako Kazufumi , 2019年03月
Food Science and Technology Research , 25 (2) , 331 - 340
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Texture enhancement of salted Alaska pollock (Theragra chalcogramma) roe using microbial transglutaminase
Chaoping Chen, Kigen Takahashi, Lester Geonzon, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2019年03月
Food Chemistry , 290 , 196 - 200
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Relationship among pH, generation of free amino acids, and Maillard browning of dried Japanese common squid Todarodes pacificus meat
Jie-Ting Geng, Kigen Takahashi, Toshiki Kaido, Masaru Kasukawa, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2019年01月
Food Chemistry , 283 , 324 - 330
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The effect of organic salts on the browning of dried squid products processed by air-drying
Jieting Geng, Kigen Takahashi, Toshiki Kaido, Masaru Kasukawa, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2018年12月
Food Chemistry , 269 , 212 - 219
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Influence of Various Phenolic Compounds on Properties of Gelatin Film Prepared from Horse Mackerel Trachurus japonicus Scales
Thuy Le, Hiroki Maki, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako, Kigen Takahashi , 2018年06月
Journal of Food Science
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ボラ Mugil cephalus 卵脂質中のワックスエステルが脂質酸化に及ぼす影響
伊藤大輔, 髙橋希元, 渋谷緑, 岡﨑惠美子, 齊藤洋昭, 大迫一史 , 2018年03月
日本冷凍空調学会論文集 , 35 (1) , 1 - 9
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漁獲後輸送方法の違いが茹でズワイガニChionoecetes opilio筋肉の品質に及ぼす影響
渋谷 緑, 髙橋 希元, 中西 聖代, 秋元 健夫, 岡﨑 惠美子, 大迫 一史 , 2018年
日本水産学会誌
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プロテアーゼ阻害剤を用いたツノナシオキアミ<i>Euphausia pacifica</i>タンパク質回収中の自己消化抑制および回収物の加熱ゲル形成能改善
天野 かよ, 髙橋 希元, 岡﨑 惠美子, 大迫 一史 , 2018年
日本水産学会誌 , 84 (2) , 261 - 268
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アルギン酸-ヨシキリザメ<i>Prionace glauca</i>肉複合ゲルの性状
齋藤 俊樹, 髙橋 希元, 天野 かよ, 岡﨑 惠美子, 大迫 一史 , 2018年
日本食品工学会誌 , 19 (1) , 43 - 47
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オボアルブミンがスケトウダラすり身のゲル形成能に及ぼす影響
武縄俊彦, 髙橋希元, 岡﨑惠美子, 渋谷緑, 大迫一史 , 2017年09月
日本冷凍空調学会論文集 , 34 (3) , 155 - 165
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アルカリ塩水晒しによるアカアマダイBranchiostegus japonicus筋肉加熱ゲル形成能の改善
髙橋希元, 黒瀬光一, 岡崎惠美子, 大迫一史 , 2017年09月
日本水産学会誌 , 83 (5) , 777 - 784
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The influence of proteases on the browning of dried squid products processed by air-drying
Jie-Ting Geng, Toshiki Kaido, Masaru Kasukawa, Kigen Takahashi, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2017年04月
Food Research International , 97 , 231 - 239
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塩溶解性を利用したツノナシオキアミEuphausia pacificaタンパク質の回収およびその加熱ゲル形成能
天野 かよ, 髙橋 希元, 岡﨑 惠美子, 大迫 一史 , 2017年03月
日本水産学会誌 , 83 (2) , 207 - 214
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食品添加物を用いた等電点利用分画法によるツノナシオキアミEuphausia pacificaタンパク質の回収
岡崎 樂, 髙橋 希元, 天野 かよ, 岡田 涼汰, 遠藤 雅人, 岡﨑 惠美子, 大迫 一史 , 2017年01月
日本水産学会誌 , 83 (1) , 52 - 58
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Effect of various protease inhibitors on heat-induced myofibrillar protein degradation and gel-forming ability of red tilefish (Branchiostegus japonicus) meat
Kigen Takahashi, Koichi Kurose, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2016年05月
LWT - Food Science and Technology , 68 , 717 - 723