ホームページ |
関連リンク |
論文 【 表示 / 非表示 】
-
Utilization of deep sea at 4000 and 6000 m depths for long-term storage and quality improvement of greater amberjack (Seriola dumerili) muscle
Yusa Nakamura, Takanori Sato, Kazuhito Oshima, Tomoaki Hagiwara, Kigen Takahashi , 2023年05月
Food Bioscience , 102724
-
Aging of greater amberjack Seriola dumerili meat promoted by low-temperature heating
Kigen TAKAHASHI, Yuta NARISAWA, Tsuyoshi MORII, Shohdai MORII, Yusa NAKAMURA , 2023年05月
Food and Bioprocess Technology , in press
-
血管画像解析によるマアジTrachurus japonicusの新規脱血評価法
堤優貴,成澤侑汰, 中村柚咲, 髙橋希元 , 2023年01月
日本水産学会誌 , in press
-
Blood removal and water behavior in horse mackerel Trachurus japonicus muscle using water perfusion
Narisawa, Y., Tsutsumi, Y., Nakamura, Y., & Takahashi, K. , 2022年11月
Aquaculture , 565 , 739098
-
Effects of various organic salts on the properties of edible films prepared from North Pacific krill (Euphausia pacifica) protein
Nail Ucyol, Jie-Ting Geng, Kigen Takahashi, Kazufumi Osako , 2022年03月
Food Science and Technology Research , 28 , 133 - 140
著書 【 表示 / 非表示 】
-
魚食革命『津本式と熟成【目利き/熟成法/レシピ】』
津本 光弘, 白山 洸, 保野 淳, 最上 翔, 高橋希元 , 2020年10月
内外出版社
-
魚食革命『津本式 究極の血抜き』完全版
高橋希元(担当箇所のみ) , 2020年01月
内外出版社
-
魚肉内在性プロテアーゼ-最新の生化学と食品加工への応用
髙橋希元, 岡﨑惠美子, 大迫一史 , 2016年03月
恒星社厚生閣 , 第5章 魚肉内在性プロテアーゼの加熱ゲル形成能への影響 , 72-86
授業科目 【 表示 / 非表示 】
-
担当授業(学部)
セミナー
-
化学
-
化学実験
-
卒業論文
-
日本水産事情
-
自己啓発型食品生産科学アドバンストプログラム
-
食品化学基礎実験
-
食品化学実験
-
食品物性学
-
食品生産システム調査
-
食品生産学実習
-
食品生産科学入門実験
-
担当授業(大学院)
海洋科学技術特別セミナーⅠ
-
海洋科学技術特別セミナーⅡ
-
食品保全機能学特別演習
-
食品保全機能学特別研究
-
食品物性学
-
食品物理化学特論