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髙橋 希元 (タカハシ キゲン)

TAKAHASHI KIGEN

職名: 助教
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 海洋科学

研究分野・キーワード

水産食品、食品物性学、食品加工学、すり身、魚肉ゲル、かまぼこ、鮮度、刺身、熟成魚、タンパク質、アミノ酸、イノシン酸、ATP関連化合物

ホームページ

http://www2.kaiyodai.ac.jp/~ktakah3/

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論文 【 表示 / 非表示

  • Texture enhancement of salted Alaska pollock (Theragra chalcogramma) roe using microbial transglutaminase

    Chaoping Chen, Kigen Takahashi, Lester Geonzon, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2019年03月

    Food Chemistry , 290 , 196 - 200

  • Relationship among pH, generation of free amino acids, and Maillard browning of dried Japanese common squid Todarodes pacificus meat

    Jie-Ting Geng, Kigen Takahashi, Toshiki Kaido, Masaru Kasukawa, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2019年01月

    Food Chemistry , 283 , 324 - 330

  • Characterization of Acid- and Pepsin-soluble Collagens Extracted from Scales of Carp and Lizardfish Caught in Japan, Bangladesh and Vietnam with a Focus on Thermostability

    Moniruzzaman Sheik Md., Takahashi Kigen, Nesa Nur Un, Keratimanoch Sumate, Okazaki Emiko, Osako Kazufumi , 2019年

    Food Science and Technology Research , 25 (2) , 331 - 340

  • The effect of organic salts on the browning of dried squid products processed by air-drying

    Jieting Geng, Kigen Takahashi, Toshiki Kaido, Masaru Kasukawa, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako , 2018年12月

    Food Chemistry , 269 , 212 - 219

  • Influence of Various Phenolic Compounds on Properties of Gelatin Film Prepared from Horse Mackerel Trachurus japonicus Scales

    Thuy Le, Hiroki Maki, Emiko Okazaki, Kazufumi Osako, Kigen Takahashi , 2018年06月

    Journal of Food Science

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著書 【 表示 / 非表示

  • 魚肉内在性プロテアーゼ-最新の生化学と食品加工への応用

    髙橋希元, 岡﨑惠美子, 大迫一史 , 2016年03月

    恒星社厚生閣 , 第5章 魚肉内在性プロテアーゼの加熱ゲル形成能への影響 , 72-86