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柴田 真理朗 (シバタ マリオ)

SHIBATA MARIO

職名: 准教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士(農学)
学位の分野名: 農学

ホームページ

http://www2.kaiyodai.ac.jp/~tomoaki/

関連リンク

産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

研究分野 【 表示 / 非表示

  • 環境・農学 / 農業環境工学、農業情報工学

  • ライフサイエンス / 食品科学

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Prospect of fluorescence fingerprints for the noninvasive sensing of seafood freshness: A review

    Rahman, M. M., Nakazawa, N., Shibata, M., Nakauchi, S., and Okazaki, E. , 2024年03月

    Fisheries Science , 90 , 339 - 356

  • Potential of fluorescence fingerprints for fish meat authentication: Differences in freshness evaluation in white and dark meat at frozen state

    Rahman, M. M., Shibata, M., Nakazawa, N., Rithu, M, N. A. Okazaki, E. and Nakauchi, S. , 2023年11月

    Journal of Food Science , 88 (12) , 5339 - 5354

  • Ice recrystallization inhibition behavior by wheat flour and its synergy effect with antifreeze protein III

    K. Monalisa, Mario Shibata, Tomoaki Hagiwara , 2023年05月

    Food Hydrocolloids , 143 , 108882

  • Real time monitoring and evaluation of the inhibition effect of fucoxanthin against a-amylase activity by using QCM-A

    Shipeng Yin, Evi Amelia Siahaan, Liqiong Niu, Mario Shibata, Yuanfa Liu and Tomoaki Hagiwara , 2023年01月

    Frontiers in Nutrition , 9

  • Non-destructive Approach for the Prediction of pH in Frozen Fish Meat Using Fluorescence Fingerprints in Tandem with Chemometrics

    Md. Mizanur Rahman, Mario Shibata, Naho Nakazawa, Mst. Nazira Akhter Rithu, Shigeki Nakauchi, Tomoaki Hagiwara, Kazufumi Osako and Emiko Okazaki , 2022年11月

    Fishes , 7 (6) , 364

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著書 【 表示 / 非表示

  • 生鮮水産物品質の非破壊計測技術

    岡﨑恵美子,木宮隆,鈴木敏之,今野邦彦,大倉力,清川智之,開内洋,石橋泰史,久米英浩,木村優輝,柴田真理朗,中澤奈穂,Md. Mizanur Rahman, 中内茂樹,渡邊学,岡部修一,久保久美子,范馨茹,董秀萍,久保田正志,吉岡武也 , 2024年04月

    恒星社厚生閣 , P140-190, 第2,3章

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    セミナー

  • フレッシュマンセミナー

  • 卒業論文

  • 応用統計学

  • 情報リテラシー

  • 物理学実験

  • 自己啓発型食品生産科学アドバンストプログラム

  • 食品工学実験

  • 食品生産学実習

  • 食品生産科学入門実験

  • 担当授業(大学院)

    統計的意思決定論

  • 食品プロセス工学

  • 食品品質設計学特別演習

  • 食品品質設計学特別研究