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久田 孝 (クダ タカシ)

KUDA TAKASHI

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

研究分野・キーワード

食品、微生物、機能性食品、食品衛生

教育研究活動紹介

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※教育研究活動をまとめたPDFです。主に受験希望の中学生、高校生、その保護者の方、一般の方向けの情報です。

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • The effects of fermentation with lactic acid bacteria on the antioxidant and anti-glycation properties of edible cyanobacteria and microalgae

    Kaga Y, Kuda T, Taniguxhi M, Yamaguchi Y, Takenaka H, Tkahashi H, Kimura B , 2021年

    LWT-Food Science and Technology , 135 , 110029

  • Detection and isolation of low molecular weight alginate- and laminaransusceptible gut indigenous bacteria from ICR mice

    Takei MN, Kuda T, Taniguchi M, Nakamura S, Takahashi H, Kimura B , 2020年

    Carbohydrate Polymers , 238 , 11625

  • Detection and isolation of protein susceptible indigenous bacteria affected by dietary milk-casein, albumen and soy-protein in the caecum of ICR mice

    Xia Y, Fukunaga M, Kuda T, Goto M, Chiaraluce G, Hoshiba H, Takahashi H, Kimura B , 2020年

    International Journal of Biological Macromolecules , 144 , 813 - 820

  • Detection and isolation of the typical gut indigenous bacteria from ddY mice fed a casein-beef tallow-based or egg yolk-based diet

    Fukunaga M, Kuda T, Xia Y, Nakamura S, Takahashi H, Kimura B , 2020年

    Journal of Food Biochemistry , 44 , e13246

  • Whole-Genome Sequence of Listeria newyorkensis, Isolated from River Water in Japan

    Ohshima C, Takahashi H, Nakamura A, Kuda T, Kimura B. , 2019年08月

    Microbiology Resource Announcements , 8 , e00488-19

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著書 【 表示 / 非表示

  • 実用ポケット食品衛生微生物辞典

    藤井建夫 編、浅尾ら9名 著 , 2018年09月

    幸書房 , 微生物の増殖、腐敗についての用語 , 0-0

  • Starter Cutures in Food Production

    Takashi Kuda , 2017年07月

    Willey Blackwell , Fermentation of fish-based products: A special focus on traditional Japanese products , 355-369

  • Advances in Fermentated Foods and Beverages

    T. Kuda , 2015年10月

    WoodHead Publishing (Copyright Elsevier Ltd.) , Quality improvement and fermentation control in fish products , 377-390

  • 干物の機能と科学

    久田孝 , 2014年10月

    朝倉書店 , 干物の腐敗と変敗 , 110-116

  • 食品微生物学の基礎

    久田 孝 , 2013年11月

    講談社サイエンティフィック , 食品の腐敗 , 87-96

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    微生物学実験

  • 食品微生物学

  • 食品生産科学入門実験

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品微生物学