写真a

久田 孝 (クダ タカシ)

KUDA TAKASHI

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

研究キーワード 【 表示 / 非表示

  • 機能性食品

  • 微生物

  • 食品

  • 食品衛生

  • Dietary Fiber

全件表示 >>

研究分野 【 表示 / 非表示

  • ライフサイエンス / 食品科学

  • ライフサイエンス / 水圏生命科学

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Detection of typical indigenous gut bacteria related to kanpyo Lagenaria siceraria var. hispida powder in murine caecum and human faecal cultures

    Yamamoto M, Ogura H, Kuda T, et al. , 2024年

    3 Biotech

  • Inhibitory effect of Lactococcus lactis Nagasaki-SU6 isolated from algal beach cast on Listeria monocytogenes during and after fermentation of cowand soymilk

    Kuda T et al. , 2024年

    Food Bioscience

  • Inhibitory effects of burdock root tea on plasma ammonia level in mice fed with high-sucrose and low-fibre diet

    Sato M, Kuda T, Yamamoto M, et al. , 2024年

    Food Bioscience

  • Differences in the microbiome composition of the traditional fermented rice beverage Miki from Amami Island

    Ogura H, Okamoto N,... Kuda T , 2024年

    International Journal of Gastronomy and Food Science

  • Effects of Ecklonia cava subspp. kurome and stolonifera ethanolic/ aqueous extracts on caecal microbiota in mice fed a high‑sucrose and low‑dietary fibre diet

    Fujita S, ... Xia Y, Kuda T , 2024年

    Journal of Applied Phycology

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • 実用ポケット食品衛生微生物辞典

    藤井建夫 編、浅尾ら9名 著 , 2018年09月

    幸書房 , 微生物の増殖、腐敗についての用語 , 0-0

  • Starter Cutures in Food Production

    Takashi Kuda , 2017年07月

    Willey Blackwell , Fermentation of fish-based products: A special focus on traditional Japanese products , 355-369

  • Advances in Fermentated Foods and Beverages

    T. Kuda , 2015年10月

    WoodHead Publishing (Copyright Elsevier Ltd.) , Quality improvement and fermentation control in fish products , 377-390

  • 干物の機能と科学

    久田孝 , 2014年10月

    朝倉書店 , 干物の腐敗と変敗 , 110-116

  • 食品微生物学の基礎

    久田 孝 , 2013年11月

    講談社サイエンティフィック , 食品の腐敗 , 87-96

全件表示 >>

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    フレッシュマンセミナー

  • 微生物学実験

  • 食品微生物学

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品微生物学

  • 食品微生物要論

  • 食品機能利用学特別研究

  • 食機能保全科学基礎論Ⅱ