写真a

久田 孝 (クダ タカシ)

KUDA TAKASHI

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

教育研究活動紹介

PDF
※教育研究活動をまとめたPDFです。主に受験希望の中学生、高校生、その保護者の方、一般の方向けの情報です。

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Inactivating Effect of Heat-Denatured Lysozyme on Murine Norovirus in Bread Fillings

    Takahashi, M., Yasuda, Y., Takahashi, H., Takeuchi, A., Kuda, T., Kimura, B. , 2018年09月

    食品衛生学会誌 , 59 , 89 - 92

  • Transfer and Heat Resistance of Murine Norovirus at a Simulated Bread Manufacturing Process

    Takahashi, M., Yamaduchi, N., Yasuda, Y., Takahashi, H., Kuda, T., Kimura, B. , 2018年09月

    食品微生物学会雑誌 , 35 , 88 - 95

  • Lactobacillus plantarum AN1 cells increase caecal L. reuteri in an ICR mouse model of dextran sodium sulphate-induced inflammatory bowel disease

    Yokota, Y., Shikano, A., Kuda, T., Takei, M., Takahashi, H., Kimura, B. , 2018年09月

    International Immunopharmacology , 56 , 119 - 127

  • Bacterial and fungal microbiota of spontaneously fermented Chinese products, Rubing milk cake and Yan-cai vegetable pickles

    Xin, L., Kuda, T., Takahashi, H., Kimura, B. , 2018年09月

    Food Microbiology , 72 , 705 - 111

  • Evaluation of petrifilm lactic acid bacteria plates for counting lactic acid bacteria in food

    , 2018年09月

    Journal of Food Protection , 81 , 1030 - 1034

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • 実用ポケット食品衛生微生物辞典

    藤井建夫 編、浅尾ら9名 著 , 2018年09月

    幸書房 , 微生物の増殖、腐敗についての用語 , 0-0

  • Starter Cutures in Food Production

    Takashi Kuda , 2017年07月

    Willey Blackwell , Fermentation of fish-based products: A special focus on traditional Japanese products , 355-369

  • Advances in Fermentated Foods and Beverages

    T. Kuda , 2015年10月

    WoodHead Publishing (Copyright Elsevier Ltd.) , Quality improvement and fermentation control in fish products , 377-390

  • 干物の機能と科学

    久田孝 , 2014年10月

    朝倉書店 , 干物の腐敗と変敗 , 110-116

  • 食品微生物学の基礎

    久田 孝 , 2013年11月

    講談社サイエンティフィック , 食品の腐敗 , 87-96

全件表示 >>

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    微生物学実験

  • 生物学

  • 食品微生物学

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品微生物学

  • 食品微生物学特論