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久田 孝 (クダ タカシ)

KUDA TAKASHI

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

教育研究活動紹介

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※教育研究活動をまとめたPDFです。主に受験希望の中学生、高校生、その保護者の方、一般の方向けの情報です。

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

研究キーワード 【 表示 / 非表示

  • 機能性食品

  • 微生物

  • 食品

  • 食品衛生

  • Dietary Fiber

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研究分野 【 表示 / 非表示

  • ライフサイエンス / 食品科学

  • ライフサイエンス / 水圏生命科学

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Effects of tyndallization temperature on the sterility and quality of kamaboko

    Sumate Keratimanoch, Kigen Takahashi, Takashi Kuda, Emiko Okazaki, Jie-Ting Geng, Kazufumi Osako , 2021年07月

    Food Chemistry , 366 , 130692

  • In vitro antioxidant and immunomodulation capacities of low-molecular weight-alginate- and laminaran-responsible gut indigenous bacteria

    Mika Harada, Takashi Kuda, Saori Nakamura, Gayang Lee, Hajime Takahashi, Bon Kimura , 2021年06月

    LWT-Food Science and Technology , 151 , 112127

  • Dynamics of microbiota in Japanese Black beef stored for a long time under chilled conditions

    Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi, Kota Otomo, Yuri Mizuno, Takashi Kuda, Bon Kimura, Fumiaki Koike, Mitsushi Kobayashi , 2021年06月

    Food Microbiology , 100 , 103849

  • Effects of Ethanol-Precipitated Argan Press Cake on the Caecal Microbiome of Mice Fed a High-Sucrose Diet

    Goto M, Kuda T, Shikano A, Takahashi H, Kimura B , 2021年03月

    Waste and Biomass Valorization , 12 , 5451 - 5460

  • Detection and isolation of β-conglycinin-susceptible gut indigenous bacteria from ICR mice fed high-sucrose diet

    Saori Nakamura, Takashi Kuda, Yuko Midorikawa, Daiki Takamiya, Hajime Takahashi, Bon Kimura , 2021年03月

    Food Biochemistry , 41 , 100994

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著書 【 表示 / 非表示

  • 実用ポケット食品衛生微生物辞典

    藤井建夫 編、浅尾ら9名 著 , 2018年09月

    幸書房 , 微生物の増殖、腐敗についての用語 , 0-0

  • Starter Cutures in Food Production

    Takashi Kuda , 2017年07月

    Willey Blackwell , Fermentation of fish-based products: A special focus on traditional Japanese products , 355-369

  • Advances in Fermentated Foods and Beverages

    T. Kuda , 2015年10月

    WoodHead Publishing (Copyright Elsevier Ltd.) , Quality improvement and fermentation control in fish products , 377-390

  • 干物の機能と科学

    久田孝 , 2014年10月

    朝倉書店 , 干物の腐敗と変敗 , 110-116

  • 食品微生物学の基礎

    久田 孝 , 2013年11月

    講談社サイエンティフィック , 食品の腐敗 , 87-96

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    微生物学実験

  • 自己啓発型食品生産科学アドバンストプログラム

  • 食品微生物学

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品微生物学

  • 食品微生物学特論

  • 食品機能利用学特別研究