関連リンク |
|
高橋 肇 (タカハシ ハジメ) TAKAHASHI Hajime
|
論文 【 表示 / 非表示 】
-
Differences in the microbiome composition of the traditional fermented rice beverage Miki from Amami Island
Hikaru Ogura, Nanase Okamoto, Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi, Takashi Kuda , 2024年09月
Internationl Journal of Gastronomy and Food Science , 37
-
Inhibitory effects of burdock root tea on plasma ammonia level in mice fed with high-sucrose and low-fibre diet
Mizuki Sato, Takashi Kuda, Mahiro Yamamoto, Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi, Junji Inoue, Shu Takayanagi , 2024年06月
Food Bioscience , 59 , 104186
-
Effects of Ecklonia cava subspp. kurome and stolonifera ethanolic/aqueous extracts on caecal microbiota in mice fed a high-sucrose and low-dietary fibre diet
Sae Fujita, Kazuya Koga, Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi, Yumeng Xia, Takashi Kuda , 2024年03月
Journal of Applied Phycology
-
Detection of typical indigenous gut bacteria related to kanpyo Lagenaria siceraria var. hispida powder in murine caecum and human faecal cultures
Mahiro Yamamoto, Hikaru Ogura, Takashi Kuda, Yumeng Xia, Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi, Junji Inoue, Shu Takayanagi , 2024年03月
3 Biotech , 14 (11)
-
Inhibitory effect of Lactococcus lactis Nagasaki-SU6 isolated from algal beach cast on Listeria monocytogenes during and after fermentation of cow- and soymilk
Takashi Kuda, Akitoshi Fujii, Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi , 2024年02月
Food Bioscience , 58 , 103762
著書 【 表示 / 非表示 】
-
Seafood Safety and Quality Md. Latiful Bari、 Koji Yamazaki 編集
Chiniro Ohshima, Hajime Takahashi , 2018年10月
Taylor and Francis , Detection method of food-borne pathogens in seafood , 0-0
-
月刊小児科
高橋 迪子、高橋 肇、久田 孝、木村 凡 , 2015年10月
金原出版 , パンがノロウイルスの感染源となりうる理由とその予防対策 , 1689-1694
-
日本食品微生物学会雑誌
高橋 肇 , 2014年10月
, 新しい分子生物学的手法の応用と今後の展望 , 82-85
-
イルシー
高橋 肇 , 2014年10月
, MALDI-TOFMSを用いた微生物分類と食品分野への応用性 , 29-34
-
食品機械装置
高橋 肇 , 2012年10月
ビジネスセンター社 , 遺伝子解析手法を用いた食中毒菌の同定法と汚染源追跡法 , 62-66
授業科目 【 表示 / 非表示 】
-
担当授業(学部)
フレッシュマンセミナー
-
微生物学
-
衛生微生物学
-
食品微生物学実験
-
担当授業(大学院)
食品保全機能学特別演習
-
食品保全機能学特別研究
-
食品危害微生物制御学