写真a

高橋 肇 (タカハシ ハジメ)

TAKAHASHI Hajime

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース

研究分野 【 表示 / 非表示

  • ライフサイエンス / 水圏生命科学

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Molecular subtyping for source tracking of Escherichia coli using core genome multilocus sequence typing at a food manufacturing plant.

    Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi, Maki Arai, Tomoki Tsuchiya, Shohei Wada, Yuki Fujimoto, Yoshiomi Shimabara, Takashi Kuda, Bon Kimura. , 2021年12月

    PLoS ONE , 16 , e0261352

  • Microbiological safety and microbiota of Kapi, Thai traditional fermented shrimp paste, from different sources.

    Ayaka Nakamura, Anrin Kondo, Hajime Takahashi, Suwimon Keeratipibul, Takashi Kuda, Bon Kimura , 2021年11月

    LWT- Food Science and Technology , 154 , 112763

  • チルド船便輸出を目指した国産和牛の賞味期限設定に向けた検証

    小林 光士, 古内 功二, 小池 史晃, 中村 綾花, 高橋 肇 , 2021年09月

    日本食品微生物学会雑誌 , 38 (3) , 118 - 122

  • In vitro antioxidant and immunomodulation capacities of low-molecular weight-alginate- and laminaran-responsible gut indigenous bacteria..

    Mika Harada, Takashi Kuda, Saori Nakamura, Gayang Lee, Hajime Takahashi, Bon Kimura. , 2021年07月

    LWT- Food Science and Technology , 151 , 112127

  • Dynamics of microbiota in Japanese Black beef stored for a long time under chilled conditions.

    Ayaka Nakamura, Hajime Takahashi, Kota Otomo, Yuri Mizuno, Takashi Kuda, Bon Kimura, Fumiaki Koike, Mitsushi Kobayashi. , 2021年06月

    Food Microbiology , 100 , 103849

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • Seafood Safety and Quality Md. Latiful Bari、 Koji Yamazaki 編集

    Chiniro Ohshima, Hajime Takahashi , 2018年10月

    Taylor and Francis , Detection method of food-borne pathogens in seafood , 0-0

  • 月刊小児科

    高橋 迪子、高橋 肇、久田 孝、木村 凡 , 2015年10月

    金原出版 , パンがノロウイルスの感染源となりうる理由とその予防対策 , 1689-1694

  • 日本食品微生物学会雑誌

    高橋 肇 , 2014年10月

    , 新しい分子生物学的手法の応用と今後の展望 , 82-85

  • イルシー

    高橋 肇 , 2014年10月

    , MALDI-TOFMSを用いた微生物分類と食品分野への応用性 , 29-34

  • 食品機械装置

    高橋 肇 , 2012年10月

    ビジネスセンター社 , 遺伝子解析手法を用いた食中毒菌の同定法と汚染源追跡法 , 62-66

全件表示 >>

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    フレッシュマンセミナー

  • 微生物学

  • 衛生微生物学

  • 食品微生物学実験

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品危害微生物制御学

  • 食品機能利用学特別研究