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高橋 肇 (タカハシ ハジメ)

TAKAHASHI Hajime

職名: 准教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース

専門分野(科研費分類) 【 表示 / 非表示

  • 水圏生命科学

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Evaluation of Inactivation of Murine Norovirus in Inoculated Shell Oysters by High Hydrostatic Pressure Treatment

    Michiko Takahashi, Yumiko Okakura, Hajime Takahashi, Hisaya Yamane, Satoru Akashige,Takashi Kuda, Bon Kimura , 2019年12月

    Journal of food protection , 82 (12) , 2169 - 2173

  • Induction of browning and antioxidant capacity of cooked shark meats by pre-treatment with fermented rice bran suspension

    Junna Shibayama, Takashi Kuda, Hajime Takahashi, Bon Kimura , 2019年12月

    Process Biochemistry , 87 , 33 - 36

  • Investigation of kokumi substances and bacteria in fermented Thai freshwater fish (Pla-ra)

    Apiniharn Phewpan , Preecha Phuwaprisirisan, Hajime Takahashi, Chihiro Ohshima, Panita Ngamchuachit, Punnida Techaruvichit, Sebastian Dirndorfer, Corinna Dawid, Thomas Hofmann, Suwimon Keeratipibul , 2019年11月

    Journal of Agricultural and Food Chemistry , 68 (38) , 10345 - 10351

  • Next-generation sequencing reveals predominant bacterial communities during fermentation of Thai fish sauce in large manufacturing plants

    Chihiro Ohshima, Hajime Takahashi, Supasit Insang, Chirapiphat Phraephaisarn, Punnida Techaruvichit, Rabuesak Khumthong, Hiroyuki Haraguchi, Kannapon Lopetcharat, Suwimon Keeratipibul , 2019年11月

    LWT- Food Science and Technology , 114 , 108375

  • Typical indigenous bacteria in the cecum of ddY mice fed a casein–beef tallow diet or whole‐egg diet

    Mayu Fukunaga, Katsunobu Suriki, Takashi Kuda, Ayane Shikano, Ai Toyama, Hajime Takahashi, Bon Kimura , 2019年10月

    Journal of Food Biochemistry , 43 (12) , e13064

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著書 【 表示 / 非表示

  • Seafood Safety and Quality Md. Latiful Bari、 Koji Yamazaki 編集

    Chiniro Ohshima, Hajime Takahashi , 2018年10月

    Taylor and Francis , Detection method of food-borne pathogens in seafood , 0-0

  • 月刊小児科

    高橋 迪子、高橋 肇、久田 孝、木村 凡 , 2015年10月

    金原出版 , パンがノロウイルスの感染源となりうる理由とその予防対策 , 1689-1694

  • 日本食品微生物学会雑誌

    高橋 肇 , 2014年10月

    , 新しい分子生物学的手法の応用と今後の展望 , 82-85

  • イルシー

    高橋 肇 , 2014年10月

    , MALDI-TOFMSを用いた微生物分類と食品分野への応用性 , 29-34

  • 食品機械装置

    高橋 肇 , 2012年10月

    ビジネスセンター社 , 遺伝子解析手法を用いた食中毒菌の同定法と汚染源追跡法 , 62-66

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    微生物学

  • 微生物学実験

  • 食品微生物学実験

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品危害微生物制御学