写真a

高橋 肇 (タカハシ ハジメ)

TAKAHASHI Hajime

職名: 准教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Bacterial and fungal microbiota of spontaneously fermented Chinese products, Rubing milk cake and Yan-cai vegetable pickles.

    Liu X, Kuda T, Takahashi H, Kimura B. , 2018年10月

    Food Microbiol , 72 , 106 - 111

  • Effect of rice bran fermented with Saccharomyces cerevisiae and Lactobacillus plantarum on preference ranking and ammonia content in shark and other fish meat

    Takashi Kuda, Azumi Takahashi, Shoichiro Ishizaki, Hajime Takahashi, Bon Kimura , 2017年10月

    LWT - Food Science and Technology , 84 , 58 - 63

  • Inhibitory effects of soybean oligosaccharides and water-soluble soybean fibre on formation of putrefactive compounds from soy protein by gut microbiota.

    Toru Nakata, Daisuke Kyoui, Hajime Takahashi, Bon Kimura, Takashi Kuda. , 2017年10月

    International Journal of Biological Macromolecules , 97 , 173 - 180

  • Development of quantitative real-time PCR for detection and enumeration of Enterobacteriaceae.

    Hajime Takahashi, Rumi Saito, Satoko Miya, Takashi Kuda, Bon Kimura. , 2017年10月

    International Journal of Food Microbiology , 246 , 92 - 97

  • A novel typing method for Listeria monocytogenes using high-resolution melting analysis (HRMA) of tandem repeat regions.

    Ohshima C, Takahashi H, Iwakawa A, Kuda T, Kimura B , 2017年10月

    Int J Food Microbiol , 253 , 36 - 42

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • Seafood Safety and Quality Md. Latiful Bari、 Koji Yamazaki 編集

    Chiniro Ohshima, Hajime Takahashi , 2018年10月

    Taylor and Francis , Detection method of food-borne pathogens in seafood , 0-0

  • 月刊小児科

    高橋 迪子、高橋 肇、久田 孝、木村 凡 , 2015年10月

    金原出版 , パンがノロウイルスの感染源となりうる理由とその予防対策 , 1689-1694

  • 日本食品微生物学会雑誌

    高橋 肇 , 2014年10月

    , 新しい分子生物学的手法の応用と今後の展望 , 82-85

  • イルシー

    高橋 肇 , 2014年10月

    , MALDI-TOFMSを用いた微生物分類と食品分野への応用性 , 29-34

  • 食品機械装置

    高橋 肇 , 2012年10月

    ビジネスセンター社 , 遺伝子解析手法を用いた食中毒菌の同定法と汚染源追跡法 , 62-66

全件表示 >>

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    フレッシュマンセミナー

  • 微生物学

  • 微生物学実験

  • 食品微生物学実験

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品危害微生物制御学

  • 食品微生物学

  • 食品機能利用学特別研究