論文 - 濱田 奈保子
-
Inhibition of blood pressure elevation in GABA-enriched Hidakakombu fermented with Lactiplantibacillus plantarum 002 protected addition of trehalose
Nana Somekawa, Tetsuya Sekine, Naoko Hamada-Sato , 2024年01月
International Journal of Food Scienodce and Technology, , 59 , 1572 - 1579
-
Environmental impact assessment of aseptically packaged chicken using ohmic heating.
Ruri Ito, Noriko Yamanaka-Zamoto, Manabu Watanabe, Naoko Hamada-Sato , 2023年10月
Food Science and Technology Research
-
Synthetic dye decolorization using the marine filamentous fungus Pestalotiopsis disseminata AN-7 and toxicity evaluation using Daphnia magna.
Airi Takahashi, Kyoko Masuda, Taimu Sugimoto, Naoko Hamada-Sato , 2023年06月
International Journal of Environmental Science and Technology
-
Abalone viscera fermented with Aspergillus oryzae 001 prevents pressure Elevation by inhibiting angiotensin converting enzyme.
NNatsumi Iwamoto, Asahi Sasaki, Tomoaki Maizawa,Naoko Hamada-Sato , 2023年02月
Nutrients
-
Evaluation of the effect of Lactiplantibacillus pentosus SN001fermentation on arsenic accumulation and antihypertensive effect of Sargassum horneri in vivo
Momoko Tamura, Yoshinari Suzuki, Hiroshi Akiyama, Naoko Hamada-Sato , 2022年09月
Naunyn-Schmiedeberg's Archives of Pharmacology
-
Enhancement of the antihypertensive effect of fermented Sargassum horneri with Lactiplantibacillus pentosus SN001
Momoko Tamura, Satoshi Shimizu , Hiroshi Nagai, Orie Yoshinari and Naoko Hamada-Sato , 2022年07月
Fermentation
-
食品異臭苦情の分類と HACCP 視点での原因工程特定
川瀬健太郎,日佐和夫,濱田(佐藤)奈保子 , 2022年02月
安全工学 , 61 (5) , 348 - 355
-
Antihypertensive and probiotic effects of Hidakakombu (Saccharina angustata) fermented by Lacticaseibacillus casei 001
Tetsuya Sekine, Hiroshi Nagai, Naoko Hamada-Sato , 2021年08月
Foods , 10 (2058)
-
Evaluation of angiotensin-converting enzyme-inhibitory activity in abalone viscera fermented by Lactobacillus casei 001
Yushi Fujimura, Mariko Shimura, Hiroshi Nagai, Naoko Hamada-Sato , 2021年04月
Journal of Functional Foods , 82 , 104474 - 104474
-
Xylanase from marine filamentous fungus Pestalotiopsis sp. AN-7 was activated with diluted salt solution like brackish water.
Sangho Koh, Masahiro Mizuno, Yuto Izuoka, Naoto Fujino, Naoko Hamada-Sato and Yoshihiko Amano , 2020年11月
Journal of Applied Glycoscience , 68 , 11 - 18
-
中小食品製造業者におけるHACCP導入の課題と対策
山口 文子, 小川 美香子, 濱田(佐藤) 奈保子 , 2020年03月
フードシステム研究 , 26 (4) , 361 - 366
-
鮮魚の昇温リスクと漁港施設配置計画に関する研究
林 浩志, 山本 雄介, 濱田 奈保子 , 2019年04月
土木学会論文集B3(海洋開発) , 75 (2) , I_1007 - I_1012
-
農産物の輸入業プロセスに対するHACCPおよびISO 31000適用の可能性
三浦 千明, 湯川 剛一郎, 濱田(佐藤) 奈保子, 篠田 直樹 , 2019年04月
フードシステム研究 , 25 , 305 - 310
-
Pesticide residues control in foods imported into Japan; HACCP-oriented approach to ensure regulatory compliance
Chiaki Miura, Goichiro Yukawa, Naoko Hamada- Sato, Naoki Shinoda , 2018年10月
The JSFS 85th Anniversary-Commemorative Internaional Symposium , No.10025 , 1 - 2
-
輸入農産物の食品衛生法違反防止のためのHACCPの考え方の適用と有効性:─輸入業プロセスにおける農産物中のアフラトキシン管理を実例として─
三浦 千明, 湯川 剛一郎, 濱田(佐藤) 奈保子, 篠田 直樹 , 2018年03月
フードシステム研究 , 24 (4) , 333 - 339
-
Adenosine monophosphate degradation and inosinic acid accumulation in the shrimp Penaeus japonicas
Hiroko Seki, Kaori Nakazato,Naoko Hamada-Sato , 2017年09月
International Aquatic Research , Vol.9 No.1 , 37 - 52
-
Planning of Hand and Finger Washing / Disinfection Education and its Timing for Sushi-Restaurant Chain Employees using an ATP Luminescence Measurement Method
SACHIYO TADA, GOICHIRO YUKAWA, NAOKO HAMADA-SATO, SADAO KOMEMUSHI , 2017年09月
食生活研究 , vol.37 No.5 , 258 - 272
-
衛生管理と鮮度保持の視点からの漁港施設整備に関する一考察
林 浩志、濱田奈保子、高原裕一、丹羽 真 , 2016年10月
土木学会論文集B3(海洋開発) , 72 , 868 - 873
-
Study of the cross-reactivity of fish allergens based on a questionnaire and blood testing.
Kobayashi Y, Huge J, Imamura S, Hamada-Sato N. , 2016年10月
Allergology International , 65 , 272 - 279
-
Reduction in IgE reactivity of Pacific mackerel parvalbumin by heat treatment.
Kubota H, Kobayashi A, Kobayashi Y*, Shiomi K, Hamada-Sato N. , 2016年10月
Food Chemistry , 206 , 78 - 84
-
Quantification of major allergen parvalbumin in 22 species of fish by SDS–PAGE
Yukihiro Kobayashi,Tao Yang,Cheng-Tao Yu,Chiaki Ume,Hiroyuki Kubota,Kuniyoshi Shimakura,Kazuo Shiomi,Naoko Hamada-Sato , 2016年10月
Food Chemistry , 194 , 345 - 353
-
Main protein components in frozen surimi contributed to heat-induced gel formation
Mii Kunimoto, Naoko Hamada-Sato, Noboru Kato , 2016年10月
International Food Research Journal , 23 , 1939 - 1948
-
二者監査における監査者と被監査者間のコミュニケーション
長野知佳、小川美香子、濱田(佐藤)奈保子、湯川剛一郎 , 2016年09月
フードシステム研究 , 第23巻、第3号 , 197 - 202
-
Allergy to fish collagen: thermostability of collagen and IgE reactivity of patients' sera with extracts of 11 species of bony and cartilaginous fish.
Kobayashi Y, Kuriyama T, Nakagawara R, Aihara M, Hamada-Sato N. , 2016年09月
Allergology International , 65(4) doi: 10.1016/j.alit.2016.04.012. , 450 - 458
-
Taste component analysis of Pacific oysters cultured in Konagai, Nagasaki and taste evaluation using a taste-sensing system
Kitaoka, C., Hosoe, J., Hakamatsuka, T., Araya, K., Habara, M., Ikezaki, H., Hamada-Sato, N., Shinagawa, A., Yamamoto, J., Kato-Yoshinaga, Y , 2016年09月
Japanese Journal of Food Chemistry and Safety , 23 , 63 - 71
-
Effect of Different Packaging Materials on the Quality of Tuna and Use of Corrugated Cardboard as Suitable Packaging Material for Fisheries Logistics
Hiroko Seki, Kaori Nakazato, Kazunori Kobayashi, Mio Sakurada, Tae Soo Lee, Naoko Hamada-Sato , 2016年09月
International Proceedings of Chemical, Biological and Environmental Engineering , 92 , 8 - 17
-
輸入農産物の残留農薬基準による違反を防止するための対策
三浦千明、湯川剛一郎、濱田(佐藤)奈保子、篠田直樹 , 2016年09月
フードシステム研究 , 第23巻、第3号 , 193 - 196
-
Effect of Freezing and Thawing on the Quality of Tuna Thunnus Thynnus (Linnaeus 1758)
HIROKO SEKI, KAORI NAKAZATO, KAZUNORI KOBAYASHI, TAE SOO LEE, MIO SAKURADA and NAOKO HAMADA-SATO* , 2016年01月
Asian Fisheries Science , 29 , 232 - 244
-
Fish collagen is an important panallergen in the Japanese population
Kobayashi Y, Akiyama H, Huge J, Kubota H, Chikazawa S, Satoh T, Miyake T, Uhara H, Okuyama R, Nakagawara R, Aihara M, Hamada-Sato N , 2016年01月
Allergy , 71(5): , 720 - 723
-
即席麺プライベート・ブランドから見たCVSとメーカー、卸の垂直的関係についての研究
金岡節男、湯川剛一郎、濱田(佐藤)奈保子 , 2016年01月
流通 , 39 , 1 - 12
-
放射性物質を含む食品に対する「ひとこえ生協」における組合員の関心と不安 -テキストマイニング手法を用いて-
新谷喜久夫、山口治子、濱田(佐藤)奈保子 , 2015年12月
日本リスク研究学会第28回年次大会講演論文集 , 0 - 0
-
外食店舗における微生物汚染経路の解明と防止対策
多田幸代,湯川剛一郎,濱田(佐藤)奈保子 , 2015年09月
日本防菌防黴学会誌 , 43 , 463 - 469
-
即席麺業界におけるプライベートブランドを通じた製・販の関係性に関する研究
金岡節男, 湯川剛一郎, 濱田(佐藤)奈保子 , 2015年09月
フードシステム研究 , 21巻4号 , 287 - 297
-
Effect of various salts on inosinic acid-degrading enzyme activity in the white and dark muscle of saury
Hiroko Seki and Naoko Hamada-Sato , 2015年05月
Fisheries Science , Volume 81, Issue 2 DOI 10.1007/s12562-014-0840-9. , 365 - 371
-
Effects of various salts on IMPase activity and IMP quantity in coho salmon, Oncorhynchus kisutch (Walbaum 1792), Salmonidae.
Hiroko Seki and Naoko Hamada-Sato , 2014年10月
Asian Fisheries Science , 27 , 173 - 184
-
Innovative food processing technology using ohmic heating and aseptic packaging for meat
Ruri Ito, Mika Fukuoka, Naoko Hamada-Sato , 2014年09月
Meat Science , 96 , 675 - 681
-
Taste component comparisons of single seed Pacific oysters collected in the first and the second harvest years in Nagasaki prefecture
Yuko Kato-Yoshinaga, Chika Kitaoka, Akira Shinagawa, Naoko Hamada-Sato , 2014年09月
Japanese Journal of Food Chemistry and Safety日本食品化学学会誌 , 21 , 127 - 134
-
ジュール熱を利用した固形状食品に対する新規加工技術の開発─キハダマグロの無菌包装食品への応用─
濱田(佐藤)奈保子・久保田宙幸・横山大樹 , 2014年07月
美味技術学会誌 , 13(1) , 13 - 19
-
Identification of bacteria that contribute to IMP degradation in horse mackerel
Hiroko Seki and Naoko Hamada-Sato , 2014年05月
Journal of Food Processing & Technology , Vol.5 No.8: 363 , 0 - 0
-
Effect of bitterns and constituent salts on the inosinate phosphatase activity in horse mackerel muscle
Hiroko Seki, Kazuhumi Osako, Naoko Hamada-Sato , 2014年05月
International Food Research Journal , Vol.21, No.6 , 2215 - 2220
-
Effects of salt and bittern on inosinic acid- and inosine-degrading enzyme activity in Pacific cod muscle
Hiroko Seki and Naoko Hamada-Sato , 2014年05月
Journal of Aquaculture & Marine Biology , Vol. 1 No.1 , 0 - 0
-
Decomposition kinetics of umami component during meat cooking
Naomi Ishiwatari, Mika Fukuoka ⇑, Naoko Hamada-Sato, Noboru Sakai , 2013年09月
Journal of Food Engineering , 119 , 324 - 331
-
脱水シートを用いた生鮮マダラ流通のライフサイクルCO₂評価
川島康太,伊藤るり,濱田(佐藤)奈保子 , 2013年03月
第8 回日本LCA学会研究発表会講演要旨集 , 132 - 133
-
鶏肉を対象とした長期常温貯蔵食品のライフサイクルCO2
伊藤るり,久保田宙幸,濱田(佐藤)奈保子 , 2013年03月
第8 回日本LCA学会研究発表会講演要旨集 , 26 - 27
-
水産物産地卸売市場内における衛生品質管理の課題と対策-立替・出荷工程の検証-
岡野 利之・濱田(佐藤) 奈保子 , 2013年02月
日本フードシステム研究 , 20(通巻 57号) , 337 - 342
-
Effcient bioethanol production from paper shredder scrap by a marine derived Saccharomyces cerevisiae C-19
Nobuo Obara, Masami Ishida, Naoko Hamada-Sato, Naoto Urano , 2012年08月
Studies in Science and Technology , 1 , 127 - 132
-
Importance of cell mass and total pigment level-dependant changes in the relative beta-carotene propotion for carotenoid production by the yeast variants of the Sporidiobolales
Ryohei Ueno, Naoko Hamada, Naoko Urano , 2012年08月
Society for Science&Technology , 1 , 31 - 37
-
にがりを用いた反応染料及び食用タール系色素廃水の沈殿除去処理
関 洋子・濱田(佐藤)奈保子 , 2012年08月
環境技術 , 41 , 448 - 454
-
キムチ製造における微生物汚染状況調査の事例報告
小林 亜珠香、濱田(佐藤)奈保子、日佐和夫 , 2012年03月
日本フードシステム学会 , 19 , 279 - 282
-
干物製造に及ぼす脱水シートの効用
濱田(佐藤)奈保子、関 洋子、鈴木 徹 , 2012年02月
日本調理科学会誌 , 45 , 29 - 32
-
Heat transfer analysis-based prediction of protein denaturation and umami component of meat during cooking
N. Ishiwatari, M. Fukuoka, N. Hamada, N. Sakai , 2011年09月
Proceedings of International Congress on Engineering and Food 11 (ICEF 11) , 0 - 0
-
Equations for spectrophotometric determination of relative concentrations of myoglobin derivatives in aqueous tuna meat extracts
Chotika Viriyarattanasak, Naoko Hamada-Sato, Manabu Watanabe, Kazuhito Kajiwara, Toru Suzuki , 2011年08月
Food Chemistry , 127 , 656 - 661
-
経営リスク回避のための日配品廃棄損失補填率の効果の検証
石田健太、濱田(佐藤)奈保子 , 2011年08月
日本リスク研究学会 , 21(1) , 15 - 22
-
Isolation,characterization, and utilization of r-aminobutyric acid(GABA)-producing lactic acid bacteria from Myanmer fishery products fermented with boiled rice
Su Myo Thwe,Takeshi Kobayashi, Tianyao Luan, Takaaki Shirai, Munenaka Okudera, Naoko Hamada-Sato, Chiaki Imada , 2011年08月
Fisheries Science , 77 , 279 - 288
-
Evaluations of the Sensory Quality Indices and Freshness Assessment of Nile Tilapia Oreochromis niloticus Fillets Fed Recycled Food Waste Materials
G. G. Bake, M. Endo, A. Akimoto, N. Hamada-Sato and T. Takeuchi , 2011年08月
Journal of Agricultural Science and Technology B , 1 , 820 - 830
-
Potential of Carotenoids in Aquatic Yeasts as a Phylogenetically Reliable Marker and the Natural Colorants for Aquaculture
Ryohei UENO,Naoko HAMADA-SATO, Masami ISHIDA, and Naoto URANO , 2011年08月
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry , 75(9) , 1654 - 1661
-
Stabilizing effects of sucrose-polymer formulations on the activity of freeze-dried enzyme mixtures of alkaline phosphatase, nucleoside phosphorylase and xanthine oxidase.
Srirangsan, P., Kawai, K., Hamada-Sato, N., Watanabe, M., & Suzuki, T. , 2011年08月
Food Chemistry , 125 , 1188 - 1193
-
培養ヒト繊維芽細胞のコラーゲン合成に対する伊豆赤沢海洋深層水の効果
野村道康、有賀みずえ、山田勝久、今田千秋、小林武志、濱田(佐藤)奈保子 , 2011年01月
海洋深層水研究 , 12 , 11 - 17
-
Isolation and Characterization of Marine and Terrestrial ActinomycetesUsing a Medium Supplemented with NaCl
Chaki Imada, Syunpei Masuda, Takeshi Kobayashi , Naoko Hamada-Sato, and Takuji Nakashim , 2010年12月
Actinomycetologica , 24 , 12 - 17
-
対象別の適切な食品安全情報の教材と指導プログラムの開発
関澤純,北村忠夫,森田満樹,中村由美子,濱田(佐藤)奈保子,前田恭伸,鹿島日布美 , 2010年12月
日本リスク研究学会 第23回年次大会講演論文集 , 77 - 87
-
Improvement in the remaining activity of freeze-dried xanthine oxidase with the addition of a disaccharide-polymer mixture.
Srirangsan, P., Kawai, K., Hamada-Sato, N., Watanabe, M., and Suzuki, T. , 2010年09月
Food Chemistry , 119 , 209 - 213
-
Stabilization of nucleoside phosphorylase-xanthine oxidase mixture in dried glassy matrices
Srirangsan, P., Kawai, K., Hamada-Sato, N., Takai, R., and Suzuki, T. , 2010年09月
Cryobiology and Cryotechnology , 56 , 31 - 34
-
Effects of osmotic dehydration sheets on freshness parameters of Thunnus thynnus stored at cold temperatures.
K. Saito, N. Hamada-Sato, A. M. Ahhmed, S. Kawahara M. Muguruma , 2010年08月
Journal of Food Processing and Preservation , 34 , 1103 - 1120
-
Isolation and Characterization of Marine and Terrestrial Actinomycetes Using a Medium Supplemented with NaCl
Chaki Imada, Syunpei Masuda, Takeshi Kobayashi,Naoko Hamada-Sato and Takuji Nakashima , 2010年07月
Actinomycetologica , 24 , 12 - 17
-
Improvement of fish freshness determination method by the application of amorphous freeze-dried enzymes
Srirangsan, P., Hamada-Sato, N., Kawai, K., Watanabe, M., Suzuki, T. , 2010年06月
Journal of Agricultural and Food Chemistry , 58 , 12456 - 12461
-
ケースメソッドを用いた食品安全教育の実践と課題
濱田(佐藤)奈保子,渡辺尚彦,関澤純 , 2009年12月
日本リスク研究学会 第22回年次大会講演論文集 , 13 - 17
-
食の安全と安心のギャップの分析と解決を目指して
関澤純,濱田(佐藤)奈保子,蒲生恵美,前田恭伸 , 2009年12月
日本リスク研究学会 第22回年次大会講演論文集 , 25 - 30
-
ビール粕を原料としたバイオエタノール生産―食品製造副産物のエネルギー転換―
小原信夫,濱田(佐藤)奈保子,浦野直人, 浅沼進 , 2009年08月
日本フードシステム学会 , 16 , 112 - 117
-
Stabilization of xanthine oxidase and nucleoside phosphorylase enzyme mixture in dried glassy matrices
Paveena Srirangsan, Kiyoshi Kawai, Naoko Hamada-Sato, Toru Suzuki , 2009年08月
Journal of Bioscience and Bioengineering , 108(1) , 110 - 110
-
バイオサーモメーターを導入した生鮮食品のトレーサビリティシステムの構築
濱田(佐藤)奈保子、中田絵里子、浅沼 進、渡辺悦生 , 2009年07月
FOOMA JAPAN 2009 研究要旨集 , 16 , 242 - 245
-
生鮮魚介類の鮮度判定キット〜長期常温安定性を有するK値試験紙の開発〜
鈴木 徹、シリランサアン パウィナー、濱田(佐藤)奈保子、川井清司、渡辺 学 , 2009年07月
FOOMA JAPAN 2009 研究要旨集 , 16 , 126 - 128
-
大学における食品の安全・安心教育の検討
渡辺尚彦・濱田(佐藤)奈保子 , 2008年12月
日本リスク学会第21回年次大会発表予稿論文集 , 379 - 384
-
Actinomycetal community structures in seawater and freshwater examined by DGGE analysis of 15S rRNA gene fragments
A. Yoshida, Y. Seo, S. Suzuki, T. Nishino, T. Kobayashi, N. Hamada-Sato, K. Kogure, and C. Imada , 2008年11月
Marine Biotechnology , 10 , 554 - 563
-
Quantitative Measurement of Metmyoglobin in Tuna Flesh via Electron Paramagnetic Resonance
Chotika Viriyarattanasak, Shingo Matsukawa, Naoko Hamada-Sato, Manabu Watanabe and Toru Suzuki , 2008年11月
Food chemistry , 111 , 1050 - 1056
-
Improved method of protoplast fusion between marine luminescent bacterium and Esherichia coli cultivated with fatty acid
E. Zhang, C. Imada, M. Kamata, T. Kobayashi, and N. Hamada-Sato , 2008年11月
Fisheries Science , 74 , 1290 - 1296
-
海洋由来糸状菌の培養上清添加によるワインの色調変化の防止効果
山田勝久、今田千秋、佐藤充克、小林武志、濱田(佐藤)奈保子 , 2008年11月
J.of ASEV. Jpn , 19 , 2 - 9
-
Purification and determination of the chemical structure of the tyrosinase inhibitor produced by Trichoderma viride strain H1-7 from a marine environment
T. Tsuchiya, K. Yamada, K, Minoura, K. Miyamoto, Y. Usami, T. Kobayashi, N. Sato-Hamada, C. Imada, and H. Tsujibo , 2008年11月
Bull. Pharm. Bull , 31 , 1618 - 1620
-
Phenotypic characterization and cultivation conditions of inhibitor-producing fungus isolated from marine sediment
K. Yamada, C. Imada, M. Uchino, T. Kobayashi, N. Sato-Hamada, and K. Takano , 2008年11月
Fisheris Science , 74 , 662 - 669
-
海洋環境から分離された糸状菌培養液の美白素材への応用研究
山田勝久、今田千秋、土屋孝弘、小林武志、濱田(佐藤)奈保子 , 2007年11月
日本化粧品技術者会誌 , 41 , 254 - 261
-
海洋環境より分離した糸状菌培養上清の生鮮食材変色防止効果
山田勝久,今田千秋,小林武志,濱田(佐藤)奈保子 , 2007年09月
日本食品科学工学会誌 , Vol.54,No.6 , 274 - 279
-
Isolation and characterization of antibacterial substances produced by marine actinomycetes in the presence of seawater
Chiaki Imada, Naoko Koseki, Masazumi Kamata, Takeshi Kobayashi and Naoko Hamada-Sato , 2007年09月
Actinomycetologica , Vol. 21, No.1 , 27 - 31
-
海洋細菌と大腸菌の細胞融合および得られた融合株の性状
張 恩実,今田千秋,鎌田正純,小林武志, ,濱田(佐藤)奈保子 , 2006年07月
日本水産学会誌 , 72 , 744 - 746
-
Development of quality evaluation sensor for fish freshness control based on KI value
Etsuo Watanabe, Yasuko Tamada and Naoko Hamada-Sato , 2005年08月
Biosensors and Bioelectronics , 21 , 534 - 538
-
Degradation of ferric chelate of ethylenediaminetetra- acetic acid by bacterium isolated from deep-sea stalked barnacle
Chiaki Imada, Yohei Harada, Takeshi Kobayashi, Naoko Hamada-Sato and Etsuo Watanabe , 2005年07月
Journal of Marine Biotechnology , 7 , 21 - 25
-
Quality assurance of raw fish based on HACCP concept
Naoko Hamada-Sato, Kazushige Usui, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2005年04月
Food Control , 16 , 301 - 307
-
Development of agmatine sensor using the combination of putrescine oxidase and agmatinase for squid freshness
Yohei Inaba, Shinichi Tokishita, Naoko Hamada-Sato, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada, Hideo Yamagata and Etsuo Watanabe , 2004年11月
Biosensors and Bioelectronics , 20 , 833 - 840
-
K値を用いる魚肉の生可食限界の推定に関する理論的考察
濱田(佐藤)奈保子, 大熊廣一, 渡邉悦生 , 2004年09月
日本食品科学工学会誌 , 51 , 495 - 504
-
Effect of culture conditions on lactic acid production of Tetragenococcus species
Takeshi Kobayashi, Michika, Kajiwara,Mita Wahyuni, Naoko Hamada-Sato, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2004年06月
Journal of Applied Microbiology , 96 , 1215 - 1221
-
Development of amperometric sensor system for measurement of diarrheic shellfish poisoning (DSP) toxin, okadaic acid (OA)
Naoko Hamada- Sato, Norihiro Minamitani, Yohei Inaba, Yuji Nagashima,Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2004年05月
Sensors and Materials , 16 , 99 - 107
-
Construction of a glucose sensor based on a screen-printed electrode and a novel mediator pyocyanin from Pseudomonas aeruginosa
Kunihiko Ohfuji, Naruhide Sato, Naoko Hamada-Sato, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada, Hirokazu Okuma and Etsuo Watanabe , 2004年05月
Biosensors and Bioelectronics , 19 , 1237 - 1244
-
Occurrence of a metalloprotease (thermolysin) inhibitor among Brevibacillus species and purification of such inhibitor from Brevibacillus reuszeri IFO 15719T
Takeshi Kobayashi, Naoji Nakagawa, Chiaki Imada, Naoko Hamada-Sato and Etsuo Watanabe , 2004年04月
Fisheries Science , 70 , 299 - 305
-
Application of a contact dehydrating sheet to the preparation of an immobilized- enzyme membrane for biosensor
Sachie Ogawa, Naoko Hamada-Sato, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2003年12月
Journal of Packaging Science and Technology , 12 , 351 - 360
-
Development of a D-alanine sensor for the monitoring of a fermentation using the improved selectivity by the combination of D-amino acid oxidase and pyruvate oxidase
Yohei Inaba, Kentaro Mizukami, Naoko Hamada-Sato, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2003年12月
Biosensors and Bioelectronics , 19 , 423 - 431
-
Pseudo- alteromonas sagamiensis sp.nov., a marine bacterium that produces protease inhibitors
Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada, Akira Hiraishi, Hiroshi Tsujibo, Naoko Hamada and Etsuo Watanabe , 2003年11月
International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology , 53 , 1807 - 1811
-
魚の鮮度保持に及ぼす脱水シートの効果
濱田(佐藤)奈保子, 斉藤利則, 小林武志, 今田千秋, 渡邉悦生 , 2003年11月
日本調理科学会誌 , 36 , 354 - 359
-
Isolation and characterization of halophlic lactic acid bacteria isolated from "terasi" shrimp paste: A traditional fermented seafood product in Indonesia
Takeshi Kobayashi, Michika Kajiwara, Mita Wahyuni, Toshihide Kitakado, Naoko Hamada-Sato, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2003年10月
Journal of General Applied Microbiology , 49 , 279 - 286
-
Fermentation of molasses by several yeasts from hot spring drain and phylogeny of the unique isolate producing ethanol at 55 ℃
Ryohei Ueno, Naoko Hamada-Sato and Naoto Urano , 2003年09月
Journal of Tokyo University of Fisheries , 90 , 23 - 30
-
Development of an amperometric L-alanine sensor using L-amino acid oxidase from Neurospora crassa
Yohei Inaba, Nobumitsu Miyanishi, Naoko Hamada-Sato, Takeshi Kobayashi Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2003年09月
Sensors and Materials , 15 , 225 - 238
-
Determination of D- and L- alanine concecntrations using a puruvic acid sensor
Yohei Inaba, Naoko Hamada-Sato, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2003年08月
Biosensors and Bioelectronics , 18 , 963 - 971
-
The action modes of an extracellular β-1,3-glucanase isolated from Bacillus clausii NM-1 on β-1,3-gluco- oligosaccharides
Nobumitsu. Miyanishi, Yasuhito Matsubara, Naoko Hamada, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2003年07月
Journal of Bioscience and Bioengineering , 96 , 32 - 37
-
相模湾および遠州灘の海底堆積物から分離した好圧細菌の諸性状について
今田 千秋, 小林武志, 濱田(佐藤)奈保子, 渡邉悦生 , 2003年05月
日本水産学会誌 , 69 , 347 - 351
-
銀担持リン酸ジルコニウムセラミックス添加包装材の抗菌特性と食品保存効果について
小林武志, 大熊廣一, 大野康晴, 濱田(佐藤)奈保子, 今田千秋, 渡邉悦生 , 2003年05月
材料技術 , 21 , 109 - 117
-
エチレンジアミン四酢酸鉄キレート (Fe-EDTA)の海洋細菌による分解
今田千秋, 東 ひろみ, 小林武志, 櫻井美代子, 濱田 (佐藤) 奈保子, 渡邉悦生 , 2003年04月
水環境学会誌 , 26 , 231 - 235
-
Purification and characterization of a novel extracellular ?-1,3-glucanase produced by Bacillus clausii NM-1 isolated from Ezo Abalone Haliotis discus hannai
Nobumitsu Miyanishi, Naoko Hamada, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2003年01月
Journal of Bioscience and Bioengineering , 95 , 45 - 51
-
Degradation of tributyltin by marine microorganisms in sediment collected from Tokyo Bay
Naoko Hamada-Sato, Takahiro Asuka, Takeshi Kobayashi, Kazuko Mizuishi,Masahiro Takeuchi and Etsuo Watanabe , 2002年12月
Fisheries Science , 68 , 643 - 644
-
脱水シート包装による鮮魚の鮮度保持
濱田(佐藤)奈保子, 小林武志,今田千秋, 渡邉悦生 , 2002年12月
日本食品科学工学会誌 , 49 , 765 - 770
-
Utilization of lignocellulosic biomass -Molecular analysis of cellulase genes from the white rot basidiomycete Irpex lacteus-
Naoko Hamada-Sato, Yoshihiko Amano, Takahisa Kanda, Chiaki Imada, Takeshi Kobayashi and Etsuo Watanabe , 2002年08月
Proceeding of the JSPS-DGHE international seminar on fisheries science in tropical area , 138 - 148
-
Decomposition of ferric chelate of ethylenediaminetetraacetic acid (Fe-EDTA) by marine bacteria
Chiaki Imada, Hiromi Azuma, TakeshiKobayashi, Naoko Hamada-Sato and Etsuo Watanabe , 2002年08月
Proceeding of the JSPS-DGHE international seminar on fisheries science in tropical area , 267 - 276
-
Evaluation of the freshness-preserving effects of contact dehydration sheets on fish.
Naoko Hamada-Sato, Katsunori Saito, Takahiro Asuka, Takeshi Kobayashi, Chiaki Imada and Etsuo Watanabe , 2002年08月
Proceeding of the JSPS-DGHE international seminar on fisheries science in tropical area , 233 - 240
-
Isolation and characterization of tyrosinase inhibitor-producing microorganisms from marine environment
Chiaki Imada, Takeshi Kobayashi, Naoko Hamada and Etsuo Watanabe , 2002年08月
Proceeding of the JSPS-DGHE international seminar on fisheries science in tropical area , 156 - 164
-
Potentiometric selectivity coefficients of ion-selective electrodes Part II. Inorganic anions
Yoshio Umezawa, Kayoko Umezawa, Philippe Buhlmann, Naoko Hamada, Hiroshi Aoki, Jun Nakanishi, Moritoshi Sato, Kang Ping Xiao and Yukiko Nishimura , 2002年06月
Pure and Applied Chemistry , 74 , 923 - 994
-
Potentiometric selectivity coefficients of ion-selective electrodes PartIII. Organic ions
Yoshio Umezawa, Philippe Buhlmann, Kayoko Umezawa and Naoko Hamada , 2002年06月
Pure and Applied Chemistry , 74 , 995 - 1099
-
銀担持リン酸ジルコニウムセラミックス入りまな板の抗菌効果
小林武志, 大熊廣一, 大野康晴, Eko N Dewi, 濱田奈保子,今田千秋 , 2002年05月
材料技術 , 20 , 109 - 114
-
Isolation and characterization of the interspecific fusants from Streptomycetes obtained using a liquid regeneration method
Chiaki Imada, Yuko Ikemoto, Takeshi Kobayashi, Naoko Hamada and Etsuo Watanabe , 2002年04月
Fisheries Science , 68 , 395 - 402
-
Isolation and characterization of tyrosinase inhibitor-producing microorganisms from marine environment
Chiaki Imada, Yuko Sugimoto, Tomoko Makimura, Takeshi Kobayashi, Naoko Hamada and Etsuo Watanabe , 2001年12月
Fisheries Science , 67 , 1151 - 1156
-
Role of cellulose-binding domain of exo-cellulase I from white rot basidiomycete Irpex lacteus
Naoko Hamada, Ritsuko Kodaira,Masahiro Nogawa, Kazunori Shinji, Rie Ito, Yoshihiko Amano, Makoto Shimosaka, Takahisa Kanda and Mitsuo Okazaki , 2001年04月
Journal of Bioscience and Bioengineering , 91 , 359 - 362
-
Cloning and transcriptional analysis of exo- cellulase I gene from Irpex lacteus
Naoko Hamada and Ken Hirohash , 2001年03月
Journal of Tokyo University of Fisheries , 87 , 39 - 44
-
Characterization of a protease-resistant endotype-cellulase from the basidiomycete Irpex lacteus
Mitsuo Okazaki, Makoto Shimosaka, Nobuaki Hayashida, Ritsuko. Kodaira, Naoko Hamada, Naoki Fuse, Yoshihiko Amano and Takahisa Kanda , 2000年10月
Proceeding of International Conference on Advanced Fiber Materials , 369 - 370
-
Cloning and characterization of an Ex-1(Exo-cellulase I) gene from the basidiomycete Irpex lacteus
Naoko Hamada, Naoki Fuse, Makoto Shimosaka, Yoshihiko Amano, Takahisa Kanda and Mitsuo Okazaki , 1999年09月
Proceeding of International Symposium on Genetics, Biochemistry and Ecology of Cellulose Degradation , 381 - 389
-
Cloning and characterization of a new exo-cellulase gene, cel3, in Irpex lacteus
Naoko Hamada, Naoki Fuse, Makoto Shimosaka, Ritsuko Kodaira, Yoshihiko Amano, Takahisa Kanda and Mitsuo Okazaki , 1999年06月
FEMS Microbiology Letters , 172 , 231 - 237
-
Purification, characterization and gene analysis of exo-cellulase II (Ex-2) from the white rot basidiomycete Irpex lacteus
Naoko Hamada, Kazuya Ishikawa, Naoki Fuse, Ritsuko Kodaira, Makoto Shimosaka, Yoshihiko Amano, Takahisa Kanda and Mitsuo Okazaki , 1999年04月
Journal of Bioscience and Bioengineering , 87 , 442 - 451
-
Characterization of a protease-resistant endotype-cellulase from the basidiomycete Irpex lacteus
Naoko Hamada, Tsuneyuki Takeda, Yoshihiko Amano, Makoto Shimosaka, Takahisa Kanda and Mitsuo Okazaki , 1999年03月
SEN'I GAKKISHI, , 55 , 134 - 142
-
Isolation and transcriptional analysis of a cellulase gene (cel1) from the basidiomycete Irpex lacteus
Naoko Hamada, Ryo Okumura, Naoki Fuse, Makoto Shimosaka, Yoshihiko Amano, Takahisa Kanda and Mitsuo Okazaki , 1999年01月
Journal of Bioscience and Bioengineering, , 87 , 97 - 102
-
Comparative study on the potentiometric responses between a valinomycin-based bilayer lipid membrane and a solvent polymeric membrane
Hirotsugu Minami, Naoko Sato, Masao Sugawara and Yoshio Umezawa , 1991年07月
Analytical Sciences, , 7 , 853 - 862