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HAMADA Naoko

Job title: Professor
Department: Department of Food Science and Technology
Degree: Doctor
Major: Manufacturing Technology (Mechanical Engineering, Electrical and Electronic Engineering, Chemical Engineering) / Biofunction and bioprocess engineering

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

Research Areas 【 display / non-display

  • Social Infrastructure (Civil Engineering, Architecture, Disaster Prevention) / Social systems engineering

 

Papers 【 display / non-display

  • 中小食品製造業者におけるHACCP導入の課題と対策

    山口 文子, 小川 美香子, 濱田(佐藤) 奈保子 , 2020.03

    Journal of Food System Research

  • STUDY OF RISK FROM RISING TEMPERATURE TO FRESH FISH AND CONSTRUCTION PLAN OF FISHING PORT FACILITIES

    HAYASHI Hiroshi, YAMAMOTO Yusuke, HAMADA Naoko , 2019

    Journal of Japan Society of Civil Engineers, Ser. B3 (Ocean Engineering)

  • Pesticide residues control in foods imported into Japan; HACCP-oriented approach to ensure regulatory compliance

    Chiaki Miura, Goichiro Yukawa and Naoko Hamada- Sato, Naoki Shinoda , 2018.10

    The JSFS 85th Anniversary-Commemorative Internaional Symposium

  • HACCP-based Approach for Mitigating Food Safety Violation Risk in Importing Operation:An Actual Case of Aflatoxin Control for Agricultural Products in Importing Process

    MIURA Chiaki, YUKAWA Goichiro, HAMADA-SATO Naoko, SHINODA Naoki , 2018.03

    Journal of Food System Research

  • Preservation of Fish Taste Component Using Bittern

    Seki Hiroko, Inoue Natsumi, Hamada-Sato Naoko , 2018.02

    Journal of the Japanese Society of Taste Technology

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Books 【 display / non-display

  • 食べ物と健康Ⅲ 食品加工と栄養

    舩津保浩他8名 , 2014.10

    三共出版 , 4章 食品流通・保存と栄養 5章 加工および保存中の成分変化 , 1-198

  • 基礎から学ぶ食品科学

    渡辺悦生,加藤 登,大熊広一,濱田奈保子 , 2010.10

    成山堂書店 , 3章「食品の化学的性質」 5章「食品の劣化と品質保持」 , 1-250

  • 農産物・食品検査法の新展開

    鈴木徹,濱田(佐藤)奈保子,シリランサアン パウィナー , 2010.07

    シーエムーシー出版 , 第1章 K値試験紙・生鮮魚介類の鮮度測定キット , 169-177

  • 「生鮮魚介類の安全・品質を確保するための」水産物の鮮度管理マニュアル

    渡辺悦生,加藤登,大熊広一,木村凡,鈴木徹,濱田(佐藤)奈保子,臼井一茂,岡野利之,久田孝,佐藤光男,澤伸介,須能邦雄,高橋肇,滝口明秀,田中達也,鶴留洋一,船津保浩,前橋知之 , 2008.05

    (株)流通システム研究センター , 第1章 Ⅰ-1 水産物の生理と鮮度 死後変化(p.3-6) 第Ⅳ章 流通から見た鮮度,衛生,情報管理 Ⅳ-6 消費者対応鮮度,衛生,情報管理(p.126-132) , 1-149

  • ビジュアルでわかる魚の鮮度-おいしさと安全へのこだわり-

    渡辺悦生,加藤 登,大熊広一,濱田奈保子 , 2007.02

    (株)成山堂書店 , 2章-1 苦悶死と死後硬直 3-1 微生物がいなければいつまでも新鮮か 5-7 脂質の酸化度 5-11 この魚,あと何日お刺身で食べられるの?6-7 HACCPとは? , 1-112

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Lesson Subject 【 display / non-display

  • Lesson Subject(Undergraduate)

    Seminar

  • Freshman Seminar

  • Chemistry: Fundamental Experiments

  • Graduation Thesis

  • Overview of Fisheries Science Ⅱ

  • Fundamental Food Chemistry Labs

  • Food Chemistry Laboratory

  • Safety Management in Food Supply Chain

  • Introductry Labs for Food Science and Technology

  • Lesson Subject(Graduate School)

    Advanced Research in Applied Bio Engineering

  • Future Business Model in Food Supply Chain

  • Carrier Development Plan

  • Seminar of Monitoring Method for Food Hazard

  • Introduction to Food Safety Management System

  • Research on Safety Management in Food Supply Chain

  • Comprehensive Risk Management in Food Supply