ホームページ |
関連リンク |
論文 【 表示 / 非表示 】
-
Is it effective to pre-cool close to the freezing point temperature before freezing?
Ryunosuke Maekawa, Manabu Watanabe, Rajib L. Poudyal, Toru Suzuki , 2021年10月
International Journal of Refrigeration , 132 , 63 - 71
-
Do consumers actually sense that sashimi made from frozen-thawed fish tastes worse than non-frozen one?
Manabu Watanabe, Toru Suzuki, Kiyoyuki Ichimaida, Tsukiko Hattori, Reiko Ued , 2020年03月
Int. J. Refrigeration , 111 , 94 - 102
-
Effect of different freezing and storage condition on the physical properties of protein coagulum (Firm Tofu)
Rajib L. Poudyal, Rika Kobayashi, Toru Suzuki, Manabu Watanabe , 2019年11月
Int. J. Refrigeration , 107 , 11 - 19
-
Effects of Initial Freshness Level, Frozen Storage Temperature, and Storage Period on Lipid Deterioration and K-value in Meat Blocks from Chub Mackerel Scomber japonicus
Tanaka Ryusuke, Nakazawa Naho, Fukushima Hideto, Watanabe Manabu, Maekawa Kimihiko, Okano Toshiyuki, Hiraishi Kazuo, Okazaki Emiko , 2022年01月
Journal of Aquatic Food Product Technology , 31 (1) , 47 - 59
-
高鮮度魚肉のインピーダンスと凍結-解凍後の品質の関係
戸枝 優花,鈴木 徹,渡辺 学 , 2021年03月
日本冷凍空調学会論文集 , 38 (1) , 11 - 19
著書 【 表示 / 非表示 】
-
食品製造に役立つ食品工学事典
日本食品工学会編(酒井 昇,安達 修二,ほか約60名) , 2020年12月
恒星社厚生閣 , 第1編「食品製造の基礎」の中の 2.「流動基礎」 , P4-8
-
ポストハーベスト工学事典
農業食料工学会編(大下誠一,内野敏剛 ほか) , 2019年01月
朝倉書店 , 6.7 凍結曲線, 6.11 解凍, 6.13 流通温度帯
-
日本冷凍空調学会専門書シリーズ 測定器の取扱方法
公益社団法人 日本冷凍空調学会 , 2015年09月
公益社団法人 日本冷凍空調学会 , 18.3 空気側熱伝達率の測定 , 225-229
-
冷凍空調便覧
冷凍空調便覧編集委員会編 , 2013年04月
公益社団法人 日本冷凍空調学会 , 第15章 解凍装置, pp.537-558. 2・2 食品低温利用の物理・工学, pp.27-30. 2・3 低温における食品の物性値, pp.30-32. 2・9・2 低温流通と環境負荷, pp.72-75. , 27-32, 72-75, 537-558
-
新版 食品冷凍技術
新版 食品冷凍技術 編集委員会編 , 2009年05月
日本冷凍空調学会 , 第3章 食品冷凍の物理 , 33-47
授業科目 【 表示 / 非表示 】
-
担当授業(学部)
海洋生命科学概論
-
生産物理学
-
食品工学演習Ⅰ
-
食品工学演習Ⅱ
-
食品生産システム論
-
食品生産学実習
-
担当授業(大学院)
食品冷凍工学
-
食品品質設計学特別演習
-
食品品質設計学特別研究
-
食品機能利用学特別研究
-
食機能保全科学基礎論Ⅱ