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WATANABE Manabu

Job title: Associate Professor
Department: Department of Food Science and Technology
Degree: Doctor
Major: Engineering

Research Fields, Keywords

Food Refrigeration Engineering, Food Engineering, Heat transfer engineering

Homepage URL

http://www2.kaiyodai.ac.jp/~mwat/

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

Papers 【 display / non-display

  • Do consumers actually sense the sashimi made from frozen-thawed fish tastes worse than non-frozen one?

    Manabu Watanabe, Toru Suzuki, Kiyoyuki Ichimaida, Tsukiko Hattori, Reiko Ued , 2020.02

    Int. J. Refrigeration

  • Effect of different freezing and storage condition on the physical properties of protein coagulum (Firm Tofu)

    Rajib L. Poudyal, Rika Kobayashi, Toru Suzuki, Manabu Watanabe , 2019.12

    Int. J. Refrigeration

  • Measurement of heat transfer coefficient during cooling and thawing of fishery produces utilizing ice slurry

    Ryunosuke MAEKAWA, Yuto NAKAJIMA, Rajib Lochan POUDYAL, Toru SUZUKI, Manabu WATANABE , 2019.12

    Transaction of Japan Society for Refrigerating and Air-conditioning Engineers

  • The effect of supercooling-freezing on inhibition of ice recrystallization during storage

    Ishikawa Y., Watanabe M., SuzukiT. , 2019.08

    Proc. 25th IIR International Congress of Refrigeration

  • Suppression of damage on frozen fish by the post-harvest treatment using ice slurry

    Nishi K., Watanabe M., SuzukiT. , 2019.08

    Proc. 25th IIR International Congress of Refrigeration

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Books 【 display / non-display

  • ポストハーベスト工学事典

    農業食料工学会編(大下誠一,内野敏剛 ほか) , 2019.01

    朝倉書店 , 6.7 凍結曲線, 6.11 解凍, 6.13 流通温度帯

  • 日本冷凍空調学会専門書シリーズ 測定器の取扱方法

    公益社団法人 日本冷凍空調学会 , 2015.09

    公益社団法人 日本冷凍空調学会 , 18.3 空気側熱伝達率の測定 , 225-229

  • 冷凍空調便覧

    冷凍空調便覧編集委員会編 , 2013.04

    公益社団法人 日本冷凍空調学会 , 第15章 解凍装置, pp.537-558. 2・2 食品低温利用の物理・工学, pp.27-30. 2・3 低温における食品の物性値, pp.30-32. 2・9・2 低温流通と環境負荷, pp.72-75. , 27-32, 72-75, 537-558

  • 新版 食品冷凍技術

    新版 食品冷凍技術 編集委員会編 , 2009.05

    日本冷凍空調学会 , 第3章 食品冷凍の物理 , 33-47

  • 食品工学ハンドブック(分担)

    日本食品工学会編 , 2006.11

    朝倉書店 , 第I編 2.3「熱交換器」(pp.35-42)、第I編 2.4「加熱・冷却装置」(pp.42-50)第I編 10.3.1.b「鉄板焼き・炒める」( pp.296) , 35-50, 296

 

Lesson Subject 【 display / non-display

  • Lesson Subject(Undergraduate)

    水産海洋概論Ⅰ

  • 水産海洋概論Ⅱ

  • 海洋生命科学概論

  • 物理学実験

  • Physical Thinking in Food Processing

  • 生産物理学

  • Food related zero emission system

  • 食品ゼロエミッション通論

  • 食品工学実験

  • Exercises in Food Engineering Ⅰ

  • 食品工学演習Ⅰ

  • Exercises in Food Engineering Ⅱ

  • 食品工学演習Ⅱ

  • Food Machinery Engineering

  • 食品機械装置工学

  • Lesson Subject(Graduate School)

    Food Refrigeration Engineering

  • Special Seminar in Food Technology

  • 食品品質設計学特別演習

  • Research in Food Technology

  • 食品品質設計学特別研究

  • 食品機能利用学特別研究