ホームページ |
http://liaison.s.kaiyodai.ac.jp/db/profile.php?yomi=HAGIWARA,Tomoaki |
関連リンク |
|
萩原 知明 (ハギワラ トモアキ) HAGIWARA Tomoaki
|
研究分野 【 表示 / 非表示 】
-
ものづくり技術(機械・電気電子・化学工学) / 移動現象、単位操作
-
環境・農学 / 農業環境工学、農業情報工学
-
人文・社会 / 家政学、生活科学
-
ライフサイエンス / 食品科学
-
ライフサイエンス / 食品科学
論文 【 表示 / 非表示 】
-
Utilization of deep sea at 4000 and 6000 m depths for long-term storage and quality improvement of greater amberjack (Seriola dumerili) muscle
Yusa Nakamura, Takanori Sato, Kazuhito Oshima, Tomoaki Hagiwara, Kigen Takahashi , 2023年06月
Food Bioscience , 53 , 102724
-
Ice recrystallization inhibition behavior by wheat flour and its synergy effect with antifreeze protein III
Kamrunnaher Monalisa, Mario Shibata, Tomoaki Hagiwara , 2023年05月
Food Hydrocolloids , 143 (2) , 108882
-
Real time monitoring and evaluation of the inhibition effect of fucoxanthin against α-amylase activity by using QCM-A
Shipeng Yin, Evi Amelia Siahaan, Liqiong Niu, Mario Shibata, Yuanfa Liu, Tomoaki Hagiwara , 2023年01月
Frontiers in Nutrition , 9 , 1110615
-
Optimization of fucoxanthin extraction obtained from natural by-products from Undaria pinnatifida stem using supercritical CO2 extraction method
Shipeng Yin1,2, Liqiong Niu3 , Mario Shibata2 , Yuanfa Liu1 and Tomoaki Hagiwara2 , 2022年09月
Frontiers in Nutrition , 9 , 1 - 15
-
Ice crystal recrystallization inhibition of type I antifreeze protein, type III antifreeze protein, and antifreeze glycoprotein: Effects of AF(G)Ps concentration and heat treatment
Qingbao Ma, Mario Shibata, Tomoaki Hagiwara , 2022年05月
Bioscience Biotechnology and Biochemistry , 86 (5) , 635 - 645
著書 【 表示 / 非表示 】
-
食品製造工学事典
担当箇所は単著、著書全体では著者数66 , 2020年12月
恒星社厚生閣 , 5.凍結と解凍
-
不凍タンパク質の機能と応用
萩原知明 , 2018年10月
シーエムシー出版 , 氷の再結晶化抑制機能がもたらす冷凍食品の高品質化 , 157-170
-
Survival Strategies in Extreme Cold and Desiccation
Kiyoshi Kawai, Tomoaki Hagiwara , 2018年10月
Springer , Control of Physical Changes in Food Products , 385-399
-
水産物の先進的な冷凍流通技術と品質制御
萩原知明 , 2017年04月
恒星社厚生閣 , 新技術への展開§不凍タンパク質の活用 , 90-97
-
冷凍空調便覧
萩原知明 , 2013年09月
日本冷凍空調学会 , 食品低温利用の化学・生化学、 , 32-37
授業科目 【 表示 / 非表示 】
-
担当授業(学部)
セミナー
-
卒業論文
-
物理学
-
生産物理学
-
担当授業(大学院)
品質設計工学特論
-
食品システム分析学
-
食品品質設計学特別演習
-
食品品質設計学特別研究
-
食機能保全科学基礎論Ⅱ