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松川 真吾 (マツカワ シンゴ)

MATSUKAWA Shingo

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 工学

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Change of network structure in agarose solution during gelation studied by multiple particle tracking and NMR measurements

    Hwabin Jung, Lester C. Geonzon, Won Byong Yoon, Shingo Matsukawa , 2023年08月

    Food Hydrocolloids , 141 , 108740 - 108740

  • Microrheological properties and local structure of ι-carrageenan gels probed by using optical tweezers

    Lester C. Geonzon, Motoyoshi Kobayashi, Manlio Tassieri, Rommel G. Bacabac, Yasuhisa Adachi, Shingo Matsukawa , 2023年04月

    Food Hydrocolloids , 137 , 108325 - 108325

  • Elaborating spatiotemporal hierarchical structure of carrageenan gels and their mixtures during sol-gel transition

    Lester C. Geonzon1, Kei Hashimoto1, Tatsuro Oda1, Shingo Matsukawa2, Koichi Mayumi1 , 2023年

    Macromolecules

  • Analysis of Nonlinear Oscillatory Shear using a modified Maxwell model employing odd-power series expansions

    Stephen L. Flores, Gen Fukuda, Xi Yang, Rommel G. Bacabac, Shingo Matsukawa* , 2023年

    Journal of Biorheology

  • Effect of moisture uptake on the texture of dried laver Porphyra. (Nori) studied by mechanical characterization and NMR measurements

    Jung Hwabin, Yoon Won Byong, Matsukawa Shingo , 2022年03月

    FOOD HYDROCOLLOIDS , 124

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著書 【 表示 / 非表示

  • 食品ハイドロコロイドの最新動向

    松川 真吾 , 2023年

    シーエムシー出版 , 0-0

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series; Chapter 8 NMR in Food Technology

    Lester C. Geonzon, Faith Bernadette A. Descallar, Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series;Chapter 3: NMR Self-Diffusion Measurements in Polymer Gels

    Faith Bernadette Descallar and Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • Modern Magnetic Resonance, 2nd Edition

    Qiuhua Zhao, Yun Zhou, Faith B. A. Descallar and Shingo Matsukawa , 2017年02月

    Springer , Molecular Diffusion in Polysaccharide Gels , 0-0

  • Nano_Micro Science and Technology in Biorheology

    Shingo Matsukawa and Tom Brenner , 2014年02月

    Springer , Chapter 6, Diffusion Measurements of Water and Polymers in Hydrogels by Pulsed Field Gradient NMR , 129-156

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    物理化学

  • 食品物性学

  • 担当授業(大学院)

    応用生物工学合同セミナー

  • 食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品機能利用学合同セミナー

  • 食品機能利用学特別研究

  • 食品物理化学特論

  • 食機能保全科学基礎論Ⅰ

  • 食機能保全科学基礎論Ⅱ

  • 高分子溶液論