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松川 真吾 (マツカワ シンゴ)

MATSUKAWA Shingo

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 工学

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Effect of moisture uptake on the texture of dried laver Porphyra. (Nori) studied by mechanical characterization and NMR measurements

    Jung Hwabin, Yoon Won Byong, Matsukawa Shingo , 2022年03月

    FOOD HYDROCOLLOIDS , 124

  • Gelation and network structure of acidified milk gel investigated at different length scales with and without addition of iota-carrageenan

    Sone Izumi, Hosoi Moe, Geonzon Lester C., Jung Hwabin, Descallar Faith Bernadette, Bingjie Hu, Matsukawa Shingo , 2022年02月

    FOOD HYDROCOLLOIDS , 123

  • The influence of iota carrageenan on water mobility and aging of agarose gels

    Descallar Faith Bernadette A., Wang Aoran, Matsukawa Shingo , 2022年02月

    FOOD HYDROCOLLOIDS , 123

  • Study on the heterogeneity in mixture carrageenan gels viewed by long time particle tracking

    Geonzon Lester C., Santoya Amos M., Jung Hwabin, Yuson Hannah, Bacabac Rommel G., Matsukawa Shingo , 2022年02月

    FOOD HYDROCOLLOIDS , 123

  • K-Carrageenan Stimulates Pre-Osteoblast Proliferation and Osteogenic Differentiation: A Potential Factor for the Promotion of Bone Regeneration?

    Cao Wei, Jin Jianfeng, Wu Gang, Bravenboer Nathalie, Helder Marco N., Pathak Janak L., Zandieh-Doulabi Behrouz, Hogervorst Jolanda M. A., Matsukawa Shingo, Geonzon Lester C., Bacabac Rommel G., Schulten Engelbert A. J. M., Klein-Nulend Jenneke , 2021年10月

    MOLECULES , 26 (20)

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著書 【 表示 / 非表示

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series; Chapter 8 NMR in Food Technology

    Lester C. Geonzon, Faith Bernadette A. Descallar, Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series;Chapter 3: NMR Self-Diffusion Measurements in Polymer Gels

    Faith Bernadette Descallar and Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • Modern Magnetic Resonance, 2nd Edition

    Qiuhua Zhao, Yun Zhou, Faith B. A. Descallar and Shingo Matsukawa , 2017年02月

    Springer , Molecular Diffusion in Polysaccharide Gels , 0-0

  • Nano_Micro Science and Technology in Biorheology

    Shingo Matsukawa and Tom Brenner , 2014年02月

    Springer , Chapter 6, Diffusion Measurements of Water and Polymers in Hydrogels by Pulsed Field Gradient NMR , 129-156

  • 食品ハイドロコロイドの開発と応用II

    松川真吾 , 2014年02月

    シーエムシー出版 , 第5章「NMRによるコロイドの構造と物性」 , 38-50

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    物理化学

  • 食品物性学

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品機能利用学特別研究

  • 食品物理化学特論

  • 食機能保全科学基礎論Ⅰ

  • 食機能保全科学基礎論Ⅱ

  • 高分子溶液論