写真a

松川 真吾 (マツカワ シンゴ)

MATSUKAWA Shingo

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 工学

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Accuracy improvement of centroid coordinates and particle identification in particle tracking technique

    Lester C. Geonzon, Shingo Matsukawa , 2018年10月

    Journal of Biorheology , in press , 0 - 0

  • Jump-and-return sandwiches: A new family of binomial-like selective inversion sequences with improved performance

    Brenner T, Chen J, Stait-Gardner T, Zheng G, Matsukawa S, Price WS , 2018年03月

    Journal of Magnetic Resonance , 288 , 100 - 108

  • Rheological properties in solutions of wormlike micelle composed of lysophosphatidylcholine/phosphatidylcholine mixture

    Paphawee Nantarajit, Natdanai Fafaungwithayakul, Natsuda Vichakacharu, Shingo Matsukawa , 2018年03月

    Journal of Biorheology , 31(2) , 44 - 49

  • Influence of the Number of Chewing Cycles on the Sweetness and Saltiness Intensity of Agarose Gel

    Akiko Itazu, Hatsue Moritaka, Bona Dai, Yosiyuki Okamura, Shingo Matsukawa , 2018年03月

    Food Science and Technology Research , 23(3) , 437 - 448

  • Dynamic rheological properties of mixed carrageenan gels under large strains

    Stephen L. Flores, Faith Bernadette A. Descallar, Shingo Matsukawa, Rommel G. Bacabac , 2018年02月

    Journal of Biorheology , 31(2) , 35 - 39

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • Modern Magnetic Resonance, 2nd Edition

    Qiuhua Zhao, Yun Zhou, Faith B. A. Descallar and Shingo Matsukawa , 2017年02月

    Springer , Molecular Diffusion in Polysaccharide Gels , 0-0

  • Nano_Micro Science and Technology in Biorheology

    Shingo Matsukawa and Tom Brenner , 2014年02月

    Springer , Chapter 6, Diffusion Measurements of Water and Polymers in Hydrogels by Pulsed Field Gradient NMR , 129-156

  • 食品ハイドロコロイドの開発と応用II

    松川真吾 , 2014年02月

    シーエムシー出版 , 第5章「NMRによるコロイドの構造と物性」 , 38-50

  • ゲルの安定化と機能性付与・次世代への応用開発

    松川真吾、山本彩起子 , 2013年08月

    技術情報協会 , NMR法によるゲル化機構の解明 , 255-261

  • Applications of nucleear shielding, in Nuclear Magnetic Resonance

    S. Kuroki, S. Matsukawa and H. Yasunaga , 2011年02月

    The Royal Society of Chemistry , Applications of nucleear shielding , 55-133

全件表示 >>

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    物理化学

  • 食品レオロジー

  • 食品化学基礎実験

  • 食品生産システム調査

  • 担当授業(大学院)

    応用生命科学インターンシップⅠ

  • 応用生命科学インターンシップⅡ

  • 食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品機能利用学特別研究

  • 食品物理化学特論

  • 食機能保全科学基礎論Ⅰ

  • 食機能保全科学基礎論Ⅱ

  • 高分子溶液論