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松川 真吾 (マツカワ シンゴ)

MATSUKAWA Shingo

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 工学

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Study on the heterogeneity in mixture carrageenan gels viewed by long time particle tracking

    L.C. Geonzon A.Santoya H.Jung H.Yuson R. Bacabac,. S Matsukawa , 2021年08月

    Food Hydrocoll , in press

  • Study on salinity penetration process into fish meat by simulation and MRI

    Geonzon Lester C., Yuson Hannah A., Takahashi Kigen, Matsukawa Shingo , 2021年07月

    FISHERIES SCIENCE , 87 (4) , 609 - 617

  • The Influence of Iota Carrageenan on Water Mobility and Aging of Agarose Gels

    Faith Bernadette A. Descallar, Aoran Wang and Shingo Matsukawa , 2021年

    Food Hydrocolloids ,  in press

  • kappa-Carrageenan-Functionalization of Octacalcium Phosphate-Coated Titanium Discs Enhances Pre-Osteoblast Behavior and Osteogenic Differentiation

    Wei Cao, Gang Wu, Nathalie Bravenboer, Marco N. Helder, Engelbert A. J. M. Schulten, Jianfeng Jin, Lester Geonzon, Shingo Matsukawa, Rommel G. Bacabac, Christiaan M. ten Bruggenkate, Jenneke Klein-Nulend , 2020年11月

    JOURNAL OF BONE AND MINERAL RESEARCH , 35 , 182 - 182

  • Gelation mechanism and network structure of mixed kappa carrageenan/lambda carrageenan gels studied by macroscopic and microscopic observation methods

    Lester C. Geonzon, Xinye Zhuang, Amos M. Santoya, Rommel G. Bacabac, Jingli Xie, Shingo Matsukawa , 2020年08月

    FOOD HYDROCOLLOIDS , 105

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著書 【 表示 / 非表示

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series; Chapter 8 NMR in Food Technology

    Lester C. Geonzon, Faith Bernadette A. Descallar, Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series;Chapter 3: NMR Self-Diffusion Measurements in Polymer Gels

    Faith Bernadette Descallar and Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • Modern Magnetic Resonance, 2nd Edition

    Qiuhua Zhao, Yun Zhou, Faith B. A. Descallar and Shingo Matsukawa , 2017年02月

    Springer , Molecular Diffusion in Polysaccharide Gels , 0-0

  • Nano_Micro Science and Technology in Biorheology

    Shingo Matsukawa and Tom Brenner , 2014年02月

    Springer , Chapter 6, Diffusion Measurements of Water and Polymers in Hydrogels by Pulsed Field Gradient NMR , 129-156

  • 食品ハイドロコロイドの開発と応用II

    松川真吾 , 2014年02月

    シーエムシー出版 , 第5章「NMRによるコロイドの構造と物性」 , 38-50

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    セミナー

  • 卒業論文

  • 物理化学

  • 自己啓発型食品生産科学アドバンストプログラム

  • 食品物性学

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品機能利用学特別研究

  • 食品物理化学特論

  • 食機能保全科学基礎論Ⅰ

  • 食機能保全科学基礎論Ⅱ

  • 高分子溶液論