関連リンク |
|
松川 真吾 (マツカワ シンゴ) MATSUKAWA Shingo
|
論文 【 表示 / 非表示 】
-
Elucidating the rheological and thermal properties of mixed fish and pork skin gelatin gels: Effects of cooling conditions and incubation times
Lester C. Geonzon, Hazuku Takagi, Yumika Hayano, Kurt Ingar Draget, Catherine Taylor Nordgård, Shingo Matsukawa , 2024年11月
Food Hydrocolloids , 156 , 110317 - 110317
-
The effects of stem bromelain on the gelation behavior of kappa carrageenan under linear and nonlinear rheological regimes
Wilfred V. Rios, Lester C. Geonzon, Arlyn M. Roque, Ma Roxan B. Abiquibil, Mary Diane A. Pilapil, Mark Adones P. Lingaro, Hyacinth N. Suarez, Raymund Lee Antonio C. Sarmiento, Shingo Matsukawa, Rommel G. Bacabac , 2024年05月
Food Hydrocolloids , 150 , 109662 - 109662
-
Understanding the rheological properties from linear to nonlinear regimes and spatiotemporal structure of mixed kappa and reduced molecular weight lambda carrageenan gels
Lester C. Geonzon, Takato Enoki, Sanjida Humayun, Rando Tuvikene, Shingo Matsukawa, Koichi Mayumi , 2024年05月
Food Hydrocolloids , 150 , 109752 - 109752
-
Structural and physicochemical characterization of funoran extracted from Gloiopeltis furcata by different methods
Marwa E. Atya, Xi Yang, Yuri Tashiro, Rando Tuvikene, Shingo Matsukawa , 2023年11月
Algal Research , 76 , 103334 - 103334
-
Elaborating Spatiotemporal Hierarchical Structure of Carrageenan Gels and Their Mixtures during Sol–Gel Transition
Lester C. Geonzon, Kei Hashimoto, Tatsuro Oda, Shingo Matsukawa, Koichi Mayumi , 2023年10月
Macromolecules
著書 【 表示 / 非表示 】
-
食品ハイドロコロイドの最新動向
松川 真吾 , 2023年
シーエムシー出版 , 0-0
-
NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series; Chapter 8 NMR in Food Technology
Lester C. Geonzon, Faith Bernadette A. Descallar, Shingo Matsukawa , 2019年
Royal Society of Chemistry
-
NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series;Chapter 3: NMR Self-Diffusion Measurements in Polymer Gels
Faith Bernadette Descallar and Shingo Matsukawa , 2019年
Royal Society of Chemistry
-
Modern Magnetic Resonance, 2nd Edition
Qiuhua Zhao, Yun Zhou, Faith B. A. Descallar and Shingo Matsukawa , 2017年02月
Springer , Molecular Diffusion in Polysaccharide Gels , 0-0
-
Nano_Micro Science and Technology in Biorheology
Shingo Matsukawa and Tom Brenner , 2014年02月
Springer , Chapter 6, Diffusion Measurements of Water and Polymers in Hydrogels by Pulsed Field Gradient NMR , 129-156
授業科目 【 表示 / 非表示 】
-
担当授業(学部)
物理化学
-
食品物性学
-
担当授業(大学院)
応用生物工学合同セミナー
-
応用生物科学合同セミナー
-
食品保全機能学特別演習
-
食品保全機能学特別研究
-
食品機能利用学合同セミナー
-
食品機能利用学特別研究
-
食品物理化学特論
-
高分子溶液論