関連リンク |
|
松川 真吾 (マツカワ シンゴ) MATSUKAWA Shingo
|
論文 【 表示 / 非表示 】
-
Change of network structure in agarose solution during gelation studied by multiple particle tracking and NMR measurements
Hwabin Jung, Lester C. Geonzon, Won Byong Yoon, Shingo Matsukawa , 2023年08月
Food Hydrocolloids , 141 , 108740 - 108740
-
Microrheological properties and local structure of ι-carrageenan gels probed by using optical tweezers
Lester C. Geonzon, Motoyoshi Kobayashi, Manlio Tassieri, Rommel G. Bacabac, Yasuhisa Adachi, Shingo Matsukawa , 2023年04月
Food Hydrocolloids , 137 , 108325 - 108325
-
Analysis of Nonlinear Oscillatory Shear using a modified Maxwell model employing odd-power series expansions
Stephen L. Flores, Gen Fukuda, Xi Yang, Rommel G. Bacabac, Shingo Matsukawa* , 2023年
Journal of Biorheology
-
Elaborating spatiotemporal hierarchical structure of carrageenan gels and their mixtures during sol-gel transition
Lester C. Geonzon1, Kei Hashimoto1, Tatsuro Oda1, Shingo Matsukawa2, Koichi Mayumi1 , 2023年
Macromolecules
-
Effect of moisture uptake on the texture of dried laver Porphyra. (Nori) studied by mechanical characterization and NMR measurements
Jung Hwabin, Yoon Won Byong, Matsukawa Shingo , 2022年03月
FOOD HYDROCOLLOIDS , 124
著書 【 表示 / 非表示 】
-
食品ハイドロコロイドの最新動向
松川 真吾 , 2023年
シーエムシー出版 , 0-0
-
NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series; Chapter 8 NMR in Food Technology
Lester C. Geonzon, Faith Bernadette A. Descallar, Shingo Matsukawa , 2019年
Royal Society of Chemistry
-
NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series;Chapter 3: NMR Self-Diffusion Measurements in Polymer Gels
Faith Bernadette Descallar and Shingo Matsukawa , 2019年
Royal Society of Chemistry
-
Modern Magnetic Resonance, 2nd Edition
Qiuhua Zhao, Yun Zhou, Faith B. A. Descallar and Shingo Matsukawa , 2017年02月
Springer , Molecular Diffusion in Polysaccharide Gels , 0-0
-
Nano_Micro Science and Technology in Biorheology
Shingo Matsukawa and Tom Brenner , 2014年02月
Springer , Chapter 6, Diffusion Measurements of Water and Polymers in Hydrogels by Pulsed Field Gradient NMR , 129-156
授業科目 【 表示 / 非表示 】
-
担当授業(学部)
物理化学
-
食品物性学
-
担当授業(大学院)
応用生物工学合同セミナー
-
応用生物科学合同セミナー
-
食品保全機能学特別演習
-
食品保全機能学特別研究
-
食品機能利用学合同セミナー
-
食品機能利用学特別研究
-
食品物理化学特論
-
高分子溶液論