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松川 真吾 (マツカワ シンゴ)

MATSUKAWA Shingo

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 工学

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Elucidating the rheological and thermal properties of mixed fish and pork skin gelatin gels: Effects of cooling conditions and incubation times

    Lester C. Geonzon, Hazuku Takagi, Yumika Hayano, Kurt Ingar Draget, Catherine Taylor Nordgård, Shingo Matsukawa , 2024年11月

    Food Hydrocolloids , 156 , 110317 - 110317

  • The effects of stem bromelain on the gelation behavior of kappa carrageenan under linear and nonlinear rheological regimes

    Wilfred V. Rios, Lester C. Geonzon, Arlyn M. Roque, Ma Roxan B. Abiquibil, Mary Diane A. Pilapil, Mark Adones P. Lingaro, Hyacinth N. Suarez, Raymund Lee Antonio C. Sarmiento, Shingo Matsukawa, Rommel G. Bacabac , 2024年05月

    Food Hydrocolloids , 150 , 109662 - 109662

  • Understanding the rheological properties from linear to nonlinear regimes and spatiotemporal structure of mixed kappa and reduced molecular weight lambda carrageenan gels

    Lester C. Geonzon, Takato Enoki, Sanjida Humayun, Rando Tuvikene, Shingo Matsukawa, Koichi Mayumi , 2024年05月

    Food Hydrocolloids , 150 , 109752 - 109752

  • Structural and physicochemical characterization of funoran extracted from Gloiopeltis furcata by different methods

    Marwa E. Atya, Xi Yang, Yuri Tashiro, Rando Tuvikene, Shingo Matsukawa , 2023年11月

    Algal Research , 76 , 103334 - 103334

  • Elaborating Spatiotemporal Hierarchical Structure of Carrageenan Gels and Their Mixtures during Sol–Gel Transition

    Lester C. Geonzon, Kei Hashimoto, Tatsuro Oda, Shingo Matsukawa, Koichi Mayumi , 2023年10月

    Macromolecules

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著書 【 表示 / 非表示

  • 食品ハイドロコロイドの最新動向

    松川 真吾 , 2023年

    シーエムシー出版 , 0-0

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series; Chapter 8 NMR in Food Technology

    Lester C. Geonzon, Faith Bernadette A. Descallar, Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • NMR and MRI of Gels; New Developments in NMR Series;Chapter 3: NMR Self-Diffusion Measurements in Polymer Gels

    Faith Bernadette Descallar and Shingo Matsukawa , 2019年

    Royal Society of Chemistry

  • Modern Magnetic Resonance, 2nd Edition

    Qiuhua Zhao, Yun Zhou, Faith B. A. Descallar and Shingo Matsukawa , 2017年02月

    Springer , Molecular Diffusion in Polysaccharide Gels , 0-0

  • Nano_Micro Science and Technology in Biorheology

    Shingo Matsukawa and Tom Brenner , 2014年02月

    Springer , Chapter 6, Diffusion Measurements of Water and Polymers in Hydrogels by Pulsed Field Gradient NMR , 129-156

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    物理化学

  • 食品物性学

  • 担当授業(大学院)

    応用生物工学合同セミナー

  • 応用生物科学合同セミナー

  • 食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品機能利用学合同セミナー

  • 食品機能利用学特別研究

  • 食品物理化学特論

  • 高分子溶液論