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福岡 美香 (フクオカ ミカ)

FUKUOKA Mika

職名: 准教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Development of the visualization and quantification method of the rice soaking process by using the digital microscope

    Haruo Tomita, Haruo Tomita, Mika Fukuoka, Toshikazu Takemori, Noboru Sakai , 2019年02月

    Journal of Food Engineering , 243 , 33 - 38

  • Characterization of ohmic heating and sous-vide treatment of scallops: Analysis of electrical conductivity and the effect of thermal protein denaturation on quality attribute changes

    Yvan Llave, Yvan Llave, Kimihiko Morinaga, Mika Fukuoka, Noboru Sakai , 2018年12月

    Innovative Food Science and Emerging Technologies , 50 , 112 - 123

  • Heat and mass transfer, shrinkage, and thermal protein denaturation of kuruma prawn (Marsupenaeus japonicas) during water bath treatment: A computational study with experimental validation

    Li Xiaolong, Llave Yvan, Mao Weijie, Fukuoka Mika, Sakai Noboru , 2018年12月

    JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , 238 , 30 - 43

  • Ohmic heating of beef at 20 kHz and analysis of electrical conductivity at low and high frequencies

    Llave Yvan, Udo Toshifumi, Fukuoka Mika, Sakai Noboru , 2018年07月

    JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , 228 , 91 - 101

  • Analysis of color changes in chicken egg yolks and whites based on degree of thermal protein denaturation during ohmic heating and water bath treatment

    Llave Yvan, Fukuda Satoshi, Fukuoka Mika, Shibata-Ishiwatari Naomi, Sakai Noboru , 2018年04月

    JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , 222 , 151 - 161

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著書 【 表示 / 非表示

  • 生食のおいしさとリスク

    福岡美香、酒井昇 , 2013年07月

    NST , 加熱による肉の変化 , 149-160

  • 火と食

    福岡美香( 朝倉敏夫編 ) , 2012年10月

    ドメス出版 , 火と物性変化(加熱調理) , 175-194

  • Characterization of Food: Emerging methods

    Watanabe, H., Fukuoka, M., Watanabe, T , 1995年01月

    Elsevier , Recent advances in characterization of foods using NMR , 117-149

  • Advances in Food Engineering

    Watanabe, H. and Fukuoka, M. , 1992年01月

    CRC Press , Moisture diffusion in soybean seed measured by NMR , 79-84

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    物理学実験

  • 食品工学

  • 食品工学実験

  • 担当授業(大学院)

    食品品質設計学特別演習

  • 食品品質設計学特別研究

  • 食品機能利用学特別研究

  • 食品熱操作工学特論

  • 食品熱物質移動論