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福岡 美香 (フクオカ ミカ)

FUKUOKA Mika

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Computer simulation of microwave cooking of sweet potato

    Yoshihiro Kako, Yvan Llave, Noboru Sakai, Mika Fukuoka , 2022年07月

    J Food Process Eng. , 2022;e14121. wileyonlinelibrary.com/journal/jfpe © 2022 Wiley Periodicals LLC. 1 of 10 https://doi.org/10.1111/jfpe.14121 , 1 - 10

  • Ohmic tempering using a high frequency ohmic heating and model food of minced tuna based on Allaska pollock surimi – Evaluation of electrical conductivities

    Yixuan Chen, Yvan Llave, Yang Jiao, Emiko Okazaki, Noboru Sakai, Mika Fukuoka , 2022年01月

    Innovative Food Science and Emerging Technologies , 76 , 102940

  • Analysis of thermal processing of liquid eggs using a high frequency ohmic heating: Experimental and computer simulation approaches

    C. Wang, Y. Llave, N. Sakai, M. Fukuoka , 2021年08月

    Innovative Food Science and Emerging Technologies , 73 ,  102792

  • Effect of starch and non-starch components on water migration, microstructure, starch retrogradation and texture of flat rice noodles made from different rice varieties

    K.Puhin, M. Fukuoka, S. Ratansumawong , 2021年01月

    International Journal of Food Science and Technology , 56 (7) , 3344 - 3354

  • Power absorption analysis of two-component materials during microwave thawing and heating: Experimental and computer simulation

    Yvan Llave, Daichi Kambayashi, Mika Fukuoka, Noboru Sakai , 2020年08月

    Innovative Food Science and Emerging Technologies

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著書 【 表示 / 非表示

  • 動的粘弾性測定とそのデータ解釈事例

    酒井昇、福岡美香 , 2021年12月

    (株)技術情報協会 , 動的粘弾性測定を用いた加熱による食品の物性変化の把握と予測 , P572-P582

  • 生食のおいしさとリスク

    福岡美香、酒井昇 , 2013年07月

    NST , 加熱による肉の変化 , 149-160

  • 火と食

    福岡美香( 朝倉敏夫編 ) , 2012年10月

    ドメス出版 , 火と物性変化(加熱調理) , 175-194

  • Characterization of Food: Emerging methods

    Watanabe, H., Fukuoka, M., Watanabe, T , 1995年01月

    Elsevier , Recent advances in characterization of foods using NMR , 117-149

  • Advances in Food Engineering

    Watanabe, H. and Fukuoka, M. , 1992年01月

    CRC Press , Moisture diffusion in soybean seed measured by NMR , 79-84

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    物理学実験

  • 食品工学

  • 担当授業(大学院)

    食品品質設計学特別演習

  • 食品品質設計学特別研究

  • 食品熱操作工学特論

  • 食品熱物質移動論