写真a

福岡 美香 (フクオカ ミカ)

FUKUOKA Mika

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 水産学

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Effect of starch and non-starch components on water migration, microstructure, starch retrogradation and texture of flat rice noodles made from different rice varieties

    K.Puhin, M. Fukuoka, S. Ratansumawong , 2021年01月

    International Journal of Food Science and Technology , 56 (7) , 3344 - 3354

  • Power absorption analysis of two-component materials during microwave thawing and heating: Experimental and computer simulation

    Yvan Llave, Daichi Kambayashi, Mika Fukuoka, Noboru Sakai , 2020年08月

    Innovative Food Science and Emerging Technologies

  • Analysis of Ohmic Heating of Yellowtail (Seriola quinqueradiata) Fillets at High Frequencies by 3D Simulation—Effect of Ohmic Heating System (Batch and Pseudo-continuous), Sample Shape, and Size

    Yinzhe Jin, Chancong Jiang, Yang Jiao, Yvan Llave, Mika Fukuoka, Noboru Sakai , 2020年08月

    Innovative Food Science and Emerging Technologies

  • Physicochemical changes in cooked prawn muscle with or without shell during water bath treatment: Effect of thermal protein denaturation

    Xiaolong Li, Yvan Llave, Mika Fukuoka, Noboru Sakai , 2020年

    Journal of Food Process Engineering , e13505 , 1 - 17

  • Development of the visualization and quantification method of the rice soaking process by using the digital microscope

    Haruo Tomita, Haruo Tomita, Mika Fukuoka, Toshikazu Takemori, Noboru Sakai , 2019年02月

    Journal of Food Engineering , 243 , 33 - 38

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • 生食のおいしさとリスク

    福岡美香、酒井昇 , 2013年07月

    NST , 加熱による肉の変化 , 149-160

  • 火と食

    福岡美香( 朝倉敏夫編 ) , 2012年10月

    ドメス出版 , 火と物性変化(加熱調理) , 175-194

  • Characterization of Food: Emerging methods

    Watanabe, H., Fukuoka, M., Watanabe, T , 1995年01月

    Elsevier , Recent advances in characterization of foods using NMR , 117-149

  • Advances in Food Engineering

    Watanabe, H. and Fukuoka, M. , 1992年01月

    CRC Press , Moisture diffusion in soybean seed measured by NMR , 79-84

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    物理学実験

  • 食品工学

  • 担当授業(大学院)

    食品熱物質移動論