写真a

木村 凡 (キムラ ボン)

KIMURA Bon

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 農学

教育研究活動紹介

PDF
※教育研究活動をまとめたPDFです。主に受験希望の中学生、高校生、その保護者の方、一般の方向けの情報です。

関連リンク

Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Heat-denatured lysozyme could be a novel disinfectant for reducing hepatitis A virus and murine norovirus on berry fruit

    Takahashi, M., Okakura, Y., Takahashi, H., (...), Kuda, T., Kimura, B. , 2018年08月

    International Journal of Food Microbiology , 266 , 104 - 108

  • Effects of rice bran and fermented rice bran suspensions on caecal microbiota in dextran sodium sulphate-induced inflammatory bowel disease model mice

    Shibayama, J., Kuda, T., Shikano, A., (...), Kimura, B., Ishizaki, S. , 2018年08月

    Food Bioscience , 25 , 8 - 14

  • Bacterial and fungal microbiota in traditional Bangladeshi fermented milk products analysed by culture-dependent and culture-independent methods

    Nahidul-Islam, S.M., Kuda, T., Takahashi, H., Kimura, B. , 2018年08月

    Food Research International , 111 , 431 - 437

  • Susceptibility of gut indigenous lactic acid bacteria in BALB/c mice to oral administered Lactobacillus plantarum

    Kuda, T., Yokota, Y., Haraguchi, Y., Takahashi, H., Kimura, B. , 2018年08月

    International Journal of Food Sciences and Nutrition , 印刷中 , 0 - 0

  • Inactivating effect of heat-denatured lysozyme on murine norovirus in bread fillings

    Takahashi, M., Yasuda, Y., Takahashi, H., (...), Kuda, T., Kimura, B. , 2018年08月

    Journal of the Food Hygienic Society of Japan ,  59(2) , 89 - 92

全件表示 >>

著書 【 表示 / 非表示

  • 食品衛生検査指針微生物編2015

    木村 凡 , 2015年04月

    , 低温で発育する微生物 , 213-217

  • 食品の腐敗と微生物

    木村 凡 , 2012年09月

    幸書房 , 包装による食品貯蔵 , 163-170

  • 海の環境微生物学

    木村 凡 , 2011年08月

    恒星社厚生閣 , 浸透圧 , 46-48

  • 食品微生物学辞典

    木村 凡 , 2010年08月

    中央法規 , 真空包装、鮮度保持剤、脱酸素剤、DNAプローブ法、リアルタイムPCR法、従属栄養砂金など多数項目 , 0-0

  • 食品安全の事典

    木村 凡 , 2009年08月

    朝倉書店 , ガス置換包装 , 557-560

全件表示 >>

 

授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    衛生微生物学

  • 食品微生物学実験

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品危害微生物制御学

  • 食品微生物学特論

  • 食品微生物要論

  • 食品機能利用学特別研究