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大島 敏明 (オオシマ トシアキ)

OHSHIMA Toshiaki

職名: 教授
所属: 食品生産科学部門
学位: 博士
学位の分野名: 農学

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Researcher ID 産学・地域連携推進機構 研究者総覧データベース Researchmap

 

論文 【 表示 / 非表示

  • Effects of Ergothioneine-Rich Mushroom Extracts on Lipid Oxidation and Discoloration in Salmon Muscle Stored at Low Temperatures

    Jade Pahila, Hisayuki Kaneda, Reiko Nagasaka, Tomoyuki Koyama, Toshiaki Ohshima , 2017年09月

    Food Chemistry , 233 , 273 - 281

  • Roles of apoptosis and autophagy on the texture of red sea bream muscle

    A. Harigaya, R. Nagasaka, T. Ohshima , 2015年09月

    KnE Life Sciences , 1 , 35 - 38

  • Chemical composition, amino acid profile and antioxidant activities of germinated mung beans (Vigna radiata)

    Seksan Wongsiri1, Toshiaki Ohshima, and Kiattisak Duangmal , 2015年09月

    J. Food Proc. Pres. , 39 , 1956 - 1964

  • Depigmenting Effect of Winter Medicinal Mushroom Flammulna velutipes (Higher Basidiomycetes) on Melanoma Cells

    Reiko Nagasaka, Yuki Ishikawa, Takumi Inada, and Toshiaki Ohshima , 2015年09月

    Intl.J Med Mushrooms , 17(6), , 511 - 520

  • The stability of bioactive compounds in yellowstriped scad (Selaroides leptolepis) under sumatmospheric pressure storage

    Bui Tran Nu Thanh Viet and Toshiaki Ohshima , 2014年09月

    Intl. J. Res. Agric. Food Sci. , 2(2) , 23 - 28

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著書 【 表示 / 非表示

  • Encyclopedia of Food Microbiology (Second Edition)

    Toshiaki Ohshimai and Anupam Giri , 2014年09月

    Elsevier , FERMENTED FOODS | Traditional Fish Fermentation Technology and Recent Developments , 852-869

  • Advances in Food and Nutrition Research

    Anupam Giri and Toshiaki Ohshima , 2014年09月

    Academic Press , Bioactive marine peptides: Nutraceutical values and novel approaches , 73-105

  • Lipid Oxidation: Challenges in Food Systems

    Huynh Nguyen Duy Bao and Toshiaki Ohshima , 2014年09月

    AOCS press , Strategies to Minimize Oxidative Deterioration in Aquatic Food Products Application of Natural Antioxidants from Edible Mushrooms , 345-380

  • Antioxidants and Functional components in Aquatic Foods

    Huynh Nguyen Duy Bao and Toshiaki Ohshima , 2014年09月

    Wiley-Blackwell , Strategies to Minimize Lipid Oxidation of Aquatic Food Products in Post-harvest , 95-126

  • Lipid Oxidation: Challenges in Food Systems

    The Han Nguyen, Reiko Nagasaka, and Toshiaki Ohshima , 2013年09月

    AOCS press , The Natural Antioxidant Ergothioneine Resources, Chemical Characterization, and Applications , 381-415

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授業科目 【 表示 / 非表示

  • 担当授業(学部)

    有機化学Ⅱ

  • 食品化学

  • 担当授業(大学院)

    食品保全機能学特別演習

  • 食品保全機能学特別研究

  • 食品栄養機能学

  • 食品機能化学特論